Forse loonsverhoging voor directeurs, ACV wil ook iets voor personeel

Forse loonsverhoging voor directeurs, ACV wil ook iets voor personeel

Foto: Photo News

Izegem -

Het schepencollege van Izegem besliste om naast de opgelegde loonsverhoging voor de nieuwe algemeen directeur en financieel directeur, ook aan de twee adjuncten een loonsverhoging toe te kennen.

Door de invoering van het decreet Lokaal Bestuur van Vlaams Minister Liesbeth Homans (N-VA) smelten vanaf 1 januari 2019 de OCMW's samen met de gemeentebesturen. Het college zal voor de adjunct directeurs een loonsverhoging van 10 procent voorzien.

Joris Vanraes van de vakbond ACV Openbare Diensten vraagt een loonsverhoging voor alle personeel, “want de samenwerking tussen de gemeente en het OCMW zal geen verhaal zijn van vier topambtenaren, maar vooral van de rest van het personeel.”

Burgemeester Bert Maertens (N-VA) is geen voorstander van een loonsverhoging, maar bekeek samen met de vakbonden wat kan. Een verhoging van de maaltijdcheques met een halve euro is het minste wat kan. Dat levert iedereen 110 euro per jaar op. “Niet de moeite” volgens de burgemeester. “Dat kost ons 44.000 euro en daarmee kunnen we na de verkiezingen een extra werkkracht inzetten op een afdeling die het moeilijk heeft.”

“Op het einde van het jaar 110 euro meer krijgen is voor velen nog altijd meer dan de moeite waard”, klinkt het bij de vakbond, die niet akkoord gaat met het voorstel om de lonen van de adjunct-directeurs te verhogen. ACV zal bij de medewerkers navragen of zij menen dat een verhoging van een halve euro weinig voorstelt. Net voor de gemeenteraad in september zullen ze de resultaten van de bevraging bekendmaken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio