Wielrennen Beloften - Jens Vanderheyden hand in hand baal

“In Frankrijk de basis leggen voor de ronde van Vlaams-Brabant”

Bertem -

Jens Vanderheyden (21) uit Bertem trekt volgende week op stage naar Frankrijk. Misschien doet hij daar de nodige conditie op die hem een eerste zege bij de beloften moet opleveren.

“Dat ik nog niet won, heeft allicht ook te maken met het nieuwe evenwicht dat ik moest zoeken tussen koersen en mijn job. Sinds vorig jaar mei ben ik aan de slag in een fietsenwinkel in Kortenberg waar ik ook mij stage afwerkte. Dat heeft toch wel enige aanpassing vereist. Aangezien de winkel op zaterdag open is, zorg ik er in de mate van het mogelijke voor een wedstrijd op maandag mee te pikken. Kwestie van niet met stramme benen aan de start te staan.”

“Ik trek met een ploeg wielertoeristen uit Meerbeek naar Frankrijk, maar geloof het of niet, het is de eerste keer dat ik daar naartoe ga. Het is ook de eerste keer dat ik kennis zal maken met de echte, lange, cols. Niet te vergelijken met hetgeen ik hier te lande al op mijn wegen ontmoette. Ik weet niet wat dat allemaal gaat doen met mijn lichaam. Misschien ontdek ik nog onvermoede talenten. (lacht)”

Top twintig kan bekoren

Die stage in het zuiden van Frankrijk moet een opstapje betekenen richting Ronde van Vlaams-Brabant waar hij voor de tweede keer aan de start staat.

“Eerst zien dat die wielertoeristen mij daar niet ‘choco’ rijden en dat ik niet overtraind geraak. Wat ik van de Vlaams-Brabantse ronde mag verwachten, zal veel afhangen van het verloop van de eerste rit waarin het klassement soms al in een beslissende plooi valt. Los daarvan zou een plaats bij de eerste twintig mij wel kunnen bekoren.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio