Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

“Mijn keuken is reis langs alle smaken van wereld”

LE NOBLE: Hicham Balafrey (29) opent eerste restaurant

“Mijn keuken is reis langs alle smaken van wereld”

Hicham Balafrey: “Ik heb veel van de wereld gezien, en ik denk dat je dat proeft.” Foto: DVH

De Pinte -

De volksmond blijft het restaurant op de rotonde van de Baron De Gieylaan en de Keistraat ‘De Duiver’ noemen. Maar waar tot voor kort een Italiaans restaurant was gevestigd, is nu Le Noble. Chef Hicham Balafrey (29) voelt zich klaar voor de grote stap. “Ik wilde vóór mijn dertigste een eigen zaak.”

Voor de herkomst van de naam hoef je niet ver te zoeken: iets voorbij het restaurant ligt het kasteel Grand Noble. In het gebouw van Le Noble zaten de afgelopen jaren onder meer de restaurants Te Lande en Il Mondo Di Miccoli.

“Mijn schoonvader maakte me erop attent dat het vrij was”, zegt Hicham Balafrey, de jonge chef die na zijn opleiding in Ter Duinen in Koksijde de stiel leerde bij Danny Horseele. “Ik was meteen verkocht. Een prachtig gebouw, een grote keuken, landelijk gelegen en vooral veel ...

Het beste van Enkel voor abonnees