Quick Step Floors geeft Nys gelijk over saaie eerste Tourweek met drie rake tweets

Quick Step Floors geeft Nys gelijk over saaie eerste Tourweek met drie rake tweets

Quick Step Floors eindigde derde in de ploegentijdrit deze Tour. Foto: Photo News

Sven Nys heeft zich nog niet kunnen opwarmen aan de eerste Tourweek, zo liet hij verstaan bij Sporza. “Het scenario ligt meteen vast en dat is jammer.” Bij Quick Step Floors hebben ze de woorden van de Kannibaal duidelijk opgevangen en lijken de voormalige veldrijder gelijk te geven. Met twee opvallende tweets speelden ze meteen in op de uitspraken van Nys en Philippe Gilbert had een opvallende boodschap voor de cameraman.

Lees ook: Sven Nys vindt de eerste Tourweek behoorlijk saai: “Dit is niet te vergelijken met tien jaar geleden”

Terwijl Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) een vrijgeleide kreeg van het peloton in de zevende en langste etappe (volg hier LIVE), pakte Quick Step uit met opvallende tweets. “Oh het is zo kalm en stil. Alles is vredevol in de Tour”, klonk het mysterieus. Een verwijzing naar de kritiek op de saaie eerste Tourweek?

Even later deed de Belgische formatie - die met Fernando Gaviria toch al twee ritten won - dat nog eens over. “Er is een eenzaamheid in deze fase zo groot dat je de langzame beweging van de wijzers van de klok kan zien.” De langste etappe zorgde duidelijk niet voor veel enthousiasme bij Quick Step.

En in de koers deed Philippe Gilbert, renner van - jawel - Quick Step, er nog een schepje bovenop. “Heb je wat verhalen bij voor vandaag? Er is niet veel om over te praten”, vertelde hij met een grote smile tegen de cameraman op de motor. Nee, de renners zelf stonden niet te springen om een bijna volledig vlakke etappe van 231 km af te werken vandaag.

Corrigeer