Koning Filip viert vijfde verjaardag van zijn kroning op Vossenplein

Get Ready! en koninklijk paar maken zich klaar voor Bal National

Get Ready! en koninklijk paar maken zich klaar voor Bal National

Koen, Glenn en Jean-Marievan Get Ready! samen met burgemeester Philippe Close. Foto: amg

Brussel -

De boyband Get Ready! is op zaterdag 20 juli een van de groepen op het Bal National. Zij treden er op voor koning Filip en koningin Mathilde, die voor het eerst in vijf jaar hun opwachting zullen maken op het Vossenplein.

Het Bal National viert zijn 15de verjaardag en krijgt hoog bezoek. Koning Filip en koningin Mathilde zullen op zaterdag 20 juli de festiviteiten op het Vossenplein in de Marollen bijwonen. Koning Filip viert er het vijfde jaar van zijn kroning.

Hij zal er kunnen genieten van optredens van Liliane Saint-Pierre, The Planes, Daddy K en boyband Get Ready!. “We hadden niet verwacht dat we ooit hier zouden optreden en vinden het een eer om voor de koning te mogen spelen”, vertelt Koen Bruggemans.

Frans oefenen

“Op onze albums hebben we wel altijd een Franstalig nummer, we hebben een Waal als bandlid en namen een cover op met plastic Bertrand. We zullen dus alle Belgen in Brussel kunnen entertainen. De 21ste juli bekijk ik het defilé meestal op televisie bij mijn thuis. Ik ben blij dat ik er deze keer zelf deel van kan uitmaken. We zijn momenteel op ons Frans aan het oefenen om de koning en de koningin te verwelkomen. We hebben altijd gezonde zenuwen, maar dan nog wat meer.” (lacht)

De veiligheidsmaatregelen zullen die avond Op het Vossenplein scherp zijn. “Vanaf 16 uur wordt het Vossenplein afgesloten en wordt iedereen gecontroleerd die het plein binnengaat”, vertelt Frank Anthierens van de vzw Bal National. “We raden af om rugzakken mee te nemen en glazen flessen zijn verboden.”

Megarestaurant

Op zondag 21 juli tovert Resto National het Vossenplein dan om tot een megarestaurant met enkel mosselen en frieten op het menu. Er worden 1.300 maaltijden voorzien. Om iedereen in de vreugde te laten delen, voorziet de organisatie 150 maaltijden voor de minderbedeelden. Met de actie ‘Iedereen aan tafel’ hoopt het dat aantal te verdubbelen naar 300 maaltijden. Doneren kan online via de website van het evenement. Daarna kan er gezongen worden tijdens Brussel Zingt. De dag wordt afgesloten met het traditionele vuurwerk op het Paleizenplein. “De droogte vormt geen problemen voor het vuurwerk. In het platteland zou dat een gevaar kunnen vormen, maar in het centrum van de stad maakt het niet uit of de kasseien droger of natter zijn.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio