Elisa en Jens willen Boedapest Rally winnen op punten, maar racen dan terug voor trouwfeest

Koppel rijdt met oude Golf in Hollywoodstijl naar Boedapest

Koppel rijdt met oude Golf in Hollywoodstijl naar Boedapest

De 25 jaar oude VW Golf moet Elisa en Jens 3.400 kilometer ver brengen, onder meer over de Alpen. Foto: sbr

Moorslede -

Elisa Van Ryssel en haar vriend Jens Decaluwé zijn gisteren vanuit Brussel vertrokken voor een 3.500 kilometer lange autotocht richting Hongarije. Met hun oude Golf nemen ze deel aan de Boedapest Rally. Onderweg krijgen ze tal van opdrachten voorgeschoteld.

Geen strandvakantie of citytrip deze zomer voor het Moorsleedse koppel Elisa Van Ryssel (24) en Jens Decaluwé (27). Het koppel besloot deel te nemen aan de Boedapest Rally die dit jaar voor de derde keer georganiseerd wordt. “De deelnemers moeten met een zo oud mogelijke auto in verschillende etappes vanuit Brussel naar Boedapest rijden. Onderweg moeten ze verschillende opdrachten uitvoeren”, legt Jens het concept uit.

Het avontuur brengt de deelnemers onder andere in Venetië en over de Stelvio, een gekende bergpas in de Italiaanse Alpen. “Met onze kleine Golf wordt dat alvast een grote uitdaging. De wagen rolde in 1983 van de band. Gelukkig heeft hij nog niet al te veel kilometers.”

Roadbook

Gisterochtend vertrokken Elisa en Jens van onder het Atomium in Brussel voor hun eerste etappe. Het thema van de derde editie van de Boedapest is Hollywood. Het koppel plakte hun auto vol met stickers van de animatiefilm ‘Cars’. “Ja, wij willen de wedstrijd eigenlijk wel winnen. Het is niet de bedoeling dat we zo snel mogelijk rijden, maar dat we onderweg zo veel mogelijk punten verzamelen.”

Terwijl Jens geconcentreerd achter het stuur kruipt, neemt Elisa het roadbook erbij. “Dit jaar namen we ook al deel aan de rondrit Driving with a Heart in Roeselare. We zijn elkaar dus wel al een beetje gewoon in de auto. Ik zal geen opmerkingen maken over het rijgedrag van Jens”, lacht Elisa, die net zoals Jens gepassioneerd is door wagens. Beiden maken ook deel uit van het Moorsleedse rallyteam Red Line Racing.

Donderdag komt het koppel aan in Boedapest. “Ik denk dat we na de verschillende etappes wel heel veel nieuwe vrienden zullen maken. 's Avonds worden altijd leuke evenementen georganiseerd. Spijtig genoeg zullen we maar weinig kunnen genieten van de Hongaarse hoofdstad.” Elisa en Jens vertrekken vrijdag al opnieuw uit Boedapest zodat ze zaterdagavond zeker aanwezig kunnen zijn op het huwelijksfeest van vrienden.

Je kunt Elisa en Jens volgen op de site van de budapestrally.org. Hun team heet Redline Racing.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio