Cafébazin zevende keer veroordeeld voor drugs

Cafébazin zevende keer veroordeeld voor drugs
Roeselare -

Een cafébazin uit Roeselare stond samen met twee kompanen terecht voor de verkoop van speed. De mannen kregen twee jaar effectieve celstraf, de vrouw een straf met uitstel.

De cafébazin werd al zes keer eerder veroordeeld voor drugsgerelateerde feiten. Ondanks haar stevig strafblad krijgt ze van de Kortrijkse strafrechter nog een kans. Ze werd veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden, maar het effectieve deel is beperkt tot tien maanden. “Ik geef je een allerlaatste kans. Maar het zwaard van Damocles hangt boven je hoofd. Hopelijk zal dat je weerhouden om nog drugs te gebruiken”, waarschuwde de rechter de vrouw.

De 47-jarige N.D. is al bijna twintig jaar verslaafd aan drugs. Om haar eigen verslaving te financieren, verkoopt ze ook. Dat resulteerde al in zes vroegere veroordelingen. Vorig jaar herviel ze en dealde ze minstens 1 kilogram speed. Haar naam dook op in een ander gerechtelijk dossier. Daaruit bleek dat de vrouw speed had verkocht aan een van de verdachten. Tijdens een huiszoeking vond de politie een weegschaal en duidelijke sporen van speed. “De drugs zelf had de beklaagde vermoedelijk vlak voor de huiszoeking door het toilet gespoeld, maar de indringende chemische geur van speed was duidelijk merkbaar”, zei de procureur.

De vrouw zei tijdens haar proces dat ze in de gevangenis heeft ingezien dat ze van de drugs moet afraken. De rechter zei dat hij lang getwijfeld heeft om hij haar nog een kans te geven, maar heeft dat dus uiteindelijk wel gedaan.

De drie andere beklaagden kwamen er minder goed vanaf. Het trio kreeg tot twee jaar effectief.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio