Pizzakoerier rijdt op zijn eerste dag de kleine Jelle (10) aan, maar maakt het meteen goed met een verrassing

Pizzakoerier rijdt op zijn eerste dag de kleine Jelle (10) aan, maar maakt het meteen goed met een verrassing

Jelle is maar wat blij met zijn beschermende uitrusting en gezelschapsspel. Foto: jve

Blankenberge -

De kleine Jelle (10) liep vorige week de schrik van zijn leven op toen hij al spelend met zijn skateboard werd aangereden door van een pizzakoerier. De koerier betrof geen schuld, maar toch besloot de pizzazaak de jongen een hart onder de riem te steken met een cadeautje.

De jongen liep vanachter een auto de straat op en had de wagen niet zien aankomen. Door de botsing werd de jongen van zijn sokken geblazen. “Het ongeval gebeurde op de hoek van de Astridlaan en de A. Ruzettelaan”, bevestigt Philip Denoyette van de lokale politie. De jonge skater werd uit voorzorg afgevoerd met de mug-heli naar het AZ Sint-Jan in Brugge. Uiteindelijk kwam hij er vanaf met enkele schaafwonden en nietjes in het hoofd. Ondertussen is hij zo goed als volledig hersteld. Meer nog: eerder deze week stond er een leuke verrassing op hem te wachten want bij Pizza Sam, de zaak waarvoor de betrokken chauffeur werkte, wou men Jelle een hart onder de riem steken. “Als je zo'n nieuws krijgt, zakt de grond onder je voeten weg”, zegt Rafie. “Ik heb zelf kinderen. Na het ongeval stond ik te babbelen met zijn moeder die logischerwijs helemaal van slag was. Nadien hebben we beslist om vanuit het team iets terug te doen.”

Kniebeschermers cadeau

Zaakvoerder Sohrab Rafie deed de skater een set met kniebeschermers, elleboogbeschermers en een helm cadeau. Hij kreeg ook nog een bordspel. Jelle was natuurlijk dolblij met zijn nieuw speelgoed.

“Jelle is heel blij met zijn speelgoed en beschermers. Het is een heel mooie geste die we niet hadden verwacht”, reageert mama Annemie Vekemans. “De chauffeur was bezig aan zijn eerste dag, die was dus ook erg geschrokken. We hebben ook nog eens een bon gehad voor tien gratis pizza’s, dus dat kunnen we binnenkort nog eens gebruiken met het gezin. Dat wordt gezellig.”

“Het was een stom ongeluk, zoiets kan gebeuren. De chauffeur kon zich weinig verwijten. Hij reed niet te snel of was niet dronken. We waren al klant van Pizza Sam, en we blijven ook klant.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio