Zeventien nieuwkomers op lijst N-VA/Open VLD+

N-VA en Open VLD opnieuw samen naar kiezer

De nieuwe ploeg is van plan om het vele werk dat nog rest ook na de verkiezingen verder af te werken. Foto: if

Tielt -

Het kartel N-VA/Open VLD+ trekt met zeventien nieuwkomers naar de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Burgemeester Els De Rammelaere trekt de lijst, schepen Veerle Vervaeke wordt lijstduwer. “Ons werk is nog niet af”, klinkt het.

Het kartel N-VA/Open VLD+ zetelde de afgelopen bestuursperiode in de meerderheid. Twee jaar geleden kreeg Open VLD wel een dreun te verwerken nadat heel wat leden uit de partij waren gestapt en ‘Iedereen Tielt’ oprichtten. “We zijn er sterker uit gekomen”, zegt Open VLD-voorzitter Johan Rosseel. “Samen met N-VA hebben we de laatste jaren mooi werk geleverd. We willen straks als een sterke, hechte groep verder doen.”

Op de lijst staan zeventien nieuwe namen, onder wie journaliste Vicky Van Compernolle op plaats zes, slager Hans De Vrieze op plaats tien in plaats van zijn overleden zoon Björn en sleutelfee Bianca Wybo op plaats veertien. Burgemeester Els De Rammelaere wordt opnieuw lijsttrekker en schepen Veerle Vervaeke (Open VLD) zal de lijst duwen.

Tevreden terugkijken

De Rammelaere is al achttien jaar politiek actief in Tielt, waarvan zes jaar als schepen en de laatste zes jaar als burgemeester. “Onze groep legde de basis voor een financieel gezonde, moderne stad en dit willen we graag verder concretiseren”, zegt De Rammelaere. “We hebben een enthousiaste groep van ambitieuze mensen. Velen van hen zijn ingebed in het Tieltse leven en kennen het reilen en zeilen van onze stad.”

Volgens de burgemeester kan het kartel ook tevreden terugblikken op de afgelopen jaren. Volgens haar zijn heel wat speerpunten van 2012 gerealiseerd. Zo is de schuld ferm afgebouwd, werd het zwaar verkeer in het centrum aangepakt en werd de dorpskern van Aarsele volledig vernieuwd. Toch staat de stad voor nog heel wat uitdagingen.

“We willen graag ons werk verderzetten. Zo zijn we nog altijd grote voorstander van een verbreding van de Sint-Amandsstraat om zo het zwaar verkeer om te leiden. De plannen om een nieuw ontmoetingscentrum te realiseren in Kanegem zijn klaar en in Schuiferskapelle willen we graag de school verder doen groeien. Tot slot wordt de kern van Tielt verfraaid met de aanpak van de Collegesite, een project waar blijkbaar enkel onze groep nog in vooruit wil.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio