Vier straffe madammen blazen straatcomité nieuw leven in: “Het is hier uniek winkelen”

Vier straffe madammen blazen straatcomité nieuw leven in: “Het is hier uniek winkelen”

Initiatiefneemsters Jo Permentier, Nele Vanden Berghe, Evelien Huyghe en Barbara Willems vooraan samen met de overige handelaars die meedoen met het initiatief. Foto: emv

Eeklo -

Het straatcomité van de Boelare is herrezen: vier ‘straffe madammen’, met een eigen zaak in deze winkelstraat, sloegen de handen in elkaar en enthousiasmeerden twintig handelaars om mee op de kar te springen voor hun “unieke” straat.

De Boelare is altijd al een bruisende handelsstraat geweest met een comité Shopping Boelare dat garant stond voor leuke initiatieven: een sneukeltoer, een quiz, een concert en zelfs een tombola waarin ze in hun eentje een auto verlootten.

Vier handelaars zetten daar toen hun schouders onder: Frankie Neerinck, Ronny Ryckaert, Karlo Dekoninck en wijlen Didier Rotsaert. “Het was vooral Didier die ons voortstuwde en aanwakkerde”, herinnert Karlo Dekoninck zich. “Maar na zijn overlijden is het allemaal stilgevallen. Ik hoop echt dat het nieuwe comité ook zo iemand heeft die het vuur brandende houdt.”

De vier heren van weleer hebben nu plaats gemaakt voor vier straffe, jonge madammen: Jo Permentier (Happy Hippo), Nele Vanden Berghe (De Witte Zwaan), Evelien Huyghe (Coiffée) en Barbara Willems (Willems-Verselder). Zij staken de koppen bij elkaar en vonden dat hun straat een nieuwe schwung kon verdragen.

“We willen als jonge ondernemers onze straat weer op de kaart zetten”, zegt Jo Permentier. “We zijn blij dat we al twintig leden hebben, die kregen elk een sticker aan het etalageraam gekleefd: ‘Shop uniek in de Boelare’ staat erop. En we zijn ook uniek, want hier vind je geen ketens, maar stuk voor stuk plaatselijke handelaars.”

Eigen acties

De vier dames zorgden ook voor wat groen in de straat, door bij elk van de leden een pot bamboe (van bamBoelare?) neer te poten. “Hoewel onze zaken wat verspreid zijn, willen we toch samenhorigheid uitstralen”, vult Nele Vanden Berghe aan. De groep wil eerst inpikken op de bestaande initiatieven van de stad, maar zal snel ook eigen acties op poten zetten.

Ze bruisen van de energie en de plannen. Oudgediende Frankie Neerinck ziet het graag gebeuren: “We geven graag de fakkel en de kassa van Shopping Boelare door aan deze vier dames. We hopen dat ze er echt willen voor gaan, want deze straat verdient dat.”

Samen met de start van het nieuwe comité, raakte ook bekend dat drie leegstaande panden een nieuwe bestemming krijgen: in de vroegere krokettenbar komt een café, bij het voormalige schoenen Sofie een kruidenwinkel en waar lingerie Morfuis was, komt nu een Immotheker.

“Juist gepast, we hebben nog drie potten bamboe over”, knipoogt Jo Permentier.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio