Guido De Leeuw in een stofjas

Trefpuntbaas Guido De Leeuw wordt dit jaar 65 en kijkt dus tegen zijn pensioen aan. Maar hij liet eerder al tijdens een debat van Speakers Corner in de Missy Sippy vallen dat hij niet echt helemaal weg zou gaan: "Ik ga nog een tijdlang aan het archief van Trefpunt werken, want volgend jaar, in 2019, bestaan de Gentse Feesten van Trefpunt 50 jaar, en dat moet gevierd worden." Dat was bij Feestenschepen Christophe Peeters (Open VLD) niet in dovemansoren gevallen, en Christophe Peeters overhandigde een stofjas, stijl Jomme Dockx uit de legendarische televisiereeks De Collega's aan Guido De Leeuw.'

""De 175 edities van de Gentse Feesten hebt ge niet meegemaakt, maar de 49 Gentse Feesten aan Sint-Jacobs, nu het Walter De Buckplein, heb je wel bijna allemaal meegemaakt. Zonder Walter De Buck en zonder u, zou de heropleving van de Gentse Feesten er nooit gekomen zijn" aldus nog schepen Christophe Peeters. 

"Om een standbeeld te krijgen, of om een plein naar u te laten noemen moet ge eigenlijk dood zijn, maar ik verzeker u, gij gaat ooit een standbeeld krijgen" vervolgde Peeters nog, en hij overhandigde hem de Jomme Dockxstofjas, uiteraard, met logo van de Stad Gent. Schepen Peeters voegde nog één slagzin aan zijn toespraak toe: "Guido, gij zijt de enige leeuw die nog mag klauwen!"

Dat laatste zal De Leeuw alvast onthouden als hij bij de stad gaat aankloppen voor extra subsidies om 50 jaar Gentse Feesten aan Sint-Jacobs te vieren.

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio