Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Site rond Torengalm moet groene oase worden

Chiro en speelpleinwerking krijgen toch eigen gebouw

Op het voorontwerp valt duidelijk op dat groen belangrijk wordt op de site. Foto: rr

Harelbeke / Bavikhove -

De nieuwe vrijetijdssite in Bavikhove moet een groene paradijs worden. Rustpunten en een open zicht krijgen voorrang op parkeerplaatsen. Dat blijkt uit de voorlopige plannen voor de heraanleg van de site Torengalm en omgeving.

Na 2018 is het dan eindelijk zover. De omgeving rond de Torengalm, de sporthal en de lokalen van de Chiro en de speelpleinwerking worden vernieuwd. Al jaren buigen het stadsbestuur, gebruikers en buurtbewoners zich over de herinrichting en nu ligt eindelijk een voorontwerp op tafel.

Opvallend is dat de vrijetijdssite ondanks de bebouwing en haar vele functies vooral een groene plek moet worden. In het plan staat bijvoorbeeld dat de procentuele verharding en de bebouwing er beperkt worden gehouden ...

Het beste van Enkel voor abonnees