Jongeman in elkaar gemept na avondje uit, vriendin doet oproep naar getuigen: “We hopen dat daders worden gevat”

Stekene -

De 28-jarige Borgerhoutenaar Douglas Lybeert ligt nog altijd met een hersenletsel in het ziekenhuis nadat hij hardhandig werd aangepakt op de parking van beachclub The Lakehouse in Stekene. Zijn vriendin roept getuigen op om zich te melden. “We hopen dat de daders worden gevat.”

“We gaan geregeld naar The Lakehouse”, vertelt Lize Van Goethem (24) uit Sint-Pauwels. “Tot afgelopen weekend zijn er ook nooit problemen geweest.”

Nadat ze de wedstrijd van de Rode Duivels op de Grote Markt van Beveren hadden gevolgd, gingen Lize en haar vriend Douglas Lybeert (28) uit Borgerhout naar de beachclub in Stekene.

“Rond twintig na één gingen we naar huis. Samen met Douglas wachtte ik buiten op onze vrienden. Een groepje jongeren liep voorbij. Douglas zei al lachend waar de weg richting Disneyland was.”

Dat beviel de jongeren niet. De portier moest tussenbeide komen en vroeg het groepje om te vertrekken.

Bewustzijn verloren

Enkele minuten later gingen ook Douglas en Lize huiswaarts. Drie jongeren uit het groepje wachtten het koppel op. Ze gaven Douglas enkele rake klappen en stoven weg.

“Mijn vriend ging tegen de grond en verloor het bewustzijn. Douglas ging in shock. Ik heb meteen om hulp geroepen. Mijn vriend is naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij had twee blauwe ogen, een gescheurde lip en enkele gebroken tanden. Na onderzoek mocht hij AZ Nikolaas verlaten.”

Evenwichtsstoornissen

Maar Douglas bleef last hebben van hevige hoofdpijn en evenwichtsstoornissen. Hij had ook een probleem met het kortetermijngeheugen. Dinsdag werd hij opgenomen in het Middelheimziekenhuis in Antwerpen, waar hij nog altijd verblijft.

“Hij zal een tijd arbeidsongeschikt zijn. We hopen vooral dat hij geen blijvende hersenschade heeft opgelopen.”

Lize roept getuigen op om zich te melden bij de politie. Ze hoopt dat de daders snel worden gevat. “De politie heeft beloofd om de camerabeelden te checken. Ik heb ook contact opgenomen met de uitbater van The Lakehouse om de foto's van die avond te bekijken. Op basis van hun accent vermoed ik dat de daders uit het Waasland komen.”

Geen beeldmateriaal

Uitbater Sebastiaan Putteman betreurt het incident. “In The Lakehouse heerst altijd een heel relaxte sfeer. Dit is een jammerlijk voorval. Omdat de feiten gebeurden bij de parking van Donckers heb ik geen beeldmateriaal, maar ik probeer zeker te helpen bij het identificeren van de daders.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio