Wielrennen JunioreN Omloop Het Nieuwsblad IN BOEKHOUTE - Liam Slock is één van de outsiders bij het sterke Van Moer Logistics CT

“Meerdere ijzers in het vuur”

“Meerdere ijzers in het vuur”

Liam Slock (rechts), hier aan het werk op het BK: “Het wordt opletten voor waaiervorming.” Foto: Marc Van Hecke

Assenede -

Afgaande op het deelnemersveld lijkt het er sterk op dat de Omloop Het Nieuwsblad voor junioren zondag een duel wordt tussen de Belgische en Nederlandse talenten. Liam Slock is aan een regelmatig seizoen bezig en hunkert naar een uitschieter.

“Zondag zal ik met ambitie aan de start staan. Maar dat is eigenlijk niet anders dan bij een andere wedstrijd. Ik wil een goede uitslag rijden en met de ploeg hoog scoren. Het klopt dat we bij het Van Moer Logistics Cycling Team meerdere ijzers in het vuur hebben liggen, maar we krijgen om beurten wel onze kans. Afgaande op het koersverloop worden de renners die kans maken om te winnen ook beschermd”, vertelt de junior uit Zeveneken, die aan een goed seizoen bezig is. Zijn eindzege in de Franse tweedaagse Tour de l'Eure spreekt boekdelen. “Ik ben best wel trots op deze overwinning. Vooral ook omdat die in het buitenland werd behaald. Je moet er optornen tegen een vaak sterke en onbekende tegenstand. Dat zal ook zondag het geval zijn. De Nederlanders zijn wel niet in de meerderheid, maar zullen toch meespelen.” Liam Slock reed de Omloop als eerstejaars niet, maar kan zich wel een beeld vormen van het parcours. “Ik vermoed dat er na de kasseistroken flink zal worden doorgetrokken. Ik vrees ook waaiervorming. Het zal er dus op aankomen om attent voorin te fietsen. We hebben een sterke ploeg die dit moet aankunnen”, vertelt Liam Slock, woensdag 20ste in Menen-Kemmel-Menen. “Tot op vijf kilometer van het einde reed ik nog mee in de voorste groep, maar we werden in de finale ingelopen omwille van de slechte verstandhouding.”

Oostenrijk

Na de Omloop Het Nieuwsblad wacht Liam Slock alweer een mooie uitdaging, want volgende vrijdag gaat hij van start in de Ronde van Oostenrijk. “Dat zijn van die ervaringen waarvan jezelf veel wijzer kan worden. Ik weet dat ik vrij goed kan klimmen. Maar wat heeft dit te betekenen in Oostenrijk? De klimstroken zijn er sowieso veel langer. Ik denk dat dit me minder goed ligt dat het korte, nijdige klimwerk. In ieder geval een leerrijke onderneming.”

Start zondag om 14 uur op Boekhoutedorp voor een grote ronde van 80 kilometer doorheen het Meetjesland en een stukje van Nederland en vijf afsluitende ronden van ieder 8,4 kilometer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio