TRIATLON hageland power in AARSCHOT - Sandra Schenkel zondag aan eerste triatlon van het seizoen toe

“Ik heb nu Spaanse plannen”

“Ik heb nu Spaanse plannen”

Sandra Schenkel: “Dat het parcours nogal stevige hellingen bevat, is me als gewezen wielertoerist wel bekend.”

Leuven / Aarschot -

Sandra Schenkel is zondag pas aan haar eerste triatlon van het seizoen toe. De Leuvense, die enkele maanden in Spanje verbleef, droomde er al lang van om deel te nemen aan de Hageland Power Triatlon in Aarschot. “Ik kijk er naar uit”, zegt ze.

In een vorig sportief leven was ze actief als afstandsloopster, maar vorig jaar meldde Sandra Schenkel zich nadrukkelijk in het triatlonmilieu. De 31-jarige Leuvense debuteerde zelfs met een zege in de sprinttriatlon van Herderen. Dit seizoen is het op triatlongebied nog vrij stil geweest.

“Dat klopt”, zegt Schenkel, net als Tine Deckers aangesloten bij Marmotta Triatlon Tribe.

“Als lerares wiskunde in het Atheneum van Tervuren heb ik begin dit jaar loopbaanonderbreking genomen. Ik trok naar Zuid-Spanje om er me in te zetten voor fietsvakanties in Andalusië. Mijn werk bestaat er in de begeleiding van wielertoeristen. In mijn vrije tijd heb ik deelgenomen aan een of andere loopwedstrijd, maar een triatlon is er niet van gekomen. Ik ben uiteraard mijn drie sporten blijven onderhouden. Ook voor het zwemmen kon ik rekenen op een prima accommodatie direct in de buurt.”

“Je kan je wel voorstellen dat ik naar de Aarschotse triatlon uitkijk. Met de iets langere afstanden dan normaal treed ik allicht voor een stuk uit mijn comfortzone, maar ik wil het er wel op wagen. Dat het parcours nogal stevige hellingen bevat, is me als gewezen wielertoerist wel bekend.”

Trainingscentrum

Maar Sandra Schenkel heeft nog andere Spaanse plannen.

“Samen met mijn partner wil ik in de buurt van Sevilla, meer bepaald in Aracena, een trainingscentrum uitbouwen voor onder meer triatleten en wielrenners. Met dat idee speelde ik al vele jaren. Tijdens mijn verblijf in Ronda had ik voldoende de tijd om alles nog eens op een rijtje te zetten en de plannen concreet te maken.”

De start van de Hageland Triatlon wordt om 13 uur in de Rotselaarse Plas gegeven. De deelnemers moeten 2000 meter zwemmen, 60 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen. Een uur eerder wordt de Sprinttriatlon op gang geschoten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio