Nederlander die op Mallorca werd doodgeslagen, is 34-jarige filmmaker

Nederlander die op Mallorca werd doodgeslagen, is 34-jarige filmmaker

Foto: Twitter

De 34-jarige Nederlandse toerist die vrijdagochtend overleed nadat hij door vijf jongeren ten oosten van Palma de Mallorca in elkaar werd geslagen, is de in Arcen (Venlo) geboren en in Amsterdam woonachtige filmmaker Wouter van Luijn.

Van Luijn werd vrijdagochtend rond vijf uur aangevallen door vijf personen bij een opslagplaats voor brandstof in de wijk Son Ferriol (ten noorden van de luchthaven van Palma de Mallorca). Volgens lokale media werd hij bewusteloos geslagen en gevonden door een voorbijganger. Die passant zou Van Luijn naar het Academisch Ziekenhuis Son Espases hebben gebracht. Maar Van Luijn bezweek kort nadat hij daar aankwam. Over de oorzaak van de vechtpartij is niets duidelijk.

Van Luijn, die al lang geleden naar Amsterdam verhuisde, was met in elk geval zijn vader op Mallorca. Voor zover bekend vierden zij daar vakantie. Of de vader van Van Luijn erbij was toen zijn zoon werd aangevallen, is onduidelijk.

No go-area

De aanvallers zouden te zien zijn op beelden van een bewakingscamera. In de omgeving wordt naar sporen van de daders gezocht. Het onderzoek richt zich ook op een krottenwijkje anderhalve kilometer ten zuiden van de plek waar de Nederlander is aangevallen. Dit wijkje, Son Banya, is berucht vanwege de drugshandel (’de supermarkt van de drugs’) en staat bekend als ‘de gevaarlijkste plek van Mallorca’, een no go-area die binnenkort volledig gesloopt zou worden door de gemeente. Op de plek waar Van Luihn gevonden is komen de junks om hun drugs te consumeren, aldus de eigenaar van de grond, die ze er dagelijks aantreft en zijn schuur met een hek heeft moeten omringen nadat de junks er steeds binnenkwamen.

De Spaanse politie heeft de Nederlandse ambassade ingelicht, waarna contact is opgenomen met de familie van de man. Buitenlandse Zaken staat in contact met de familie van Van Luijn en zijn vader.

Filmwereld in shock

Van Luijn heeft de montage van tientallen films op zijn naam staan, waaronder Brasserie Valentijn (2016) en Aanmodderfakker uit 2014. Voor de film Wolf pakte Van Luijn een nominatie voor een Gouden Kalf.

In de filmwereld wordt geschokt gereageerd op de gewelddadige dood van Van Luijn. Diverse acteurs en collega’s betuigen hun medeleven. “Wat een afschuwelijk nieuws, mijn dierbare collega Wouter... Mijn medeleven is bij de familie van Wouter...,’’ zegt filmeditor (van o.a. De Luizenmoeder) Jef Hertoghs op twitter.

Naast zijn werk in de filmwereld, werkte Van Luijn ook mee aan diverse video’s voor hits van artiesten uit de muziekbusiness.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees