Familie en motorvrienden in rouw na overlijden Dirk Govaert

Leden motorclub brengen eerbetoon aan broeder

Bij de vrienden van motorclub Sunriders Belgium overheerst verdriet en onbegrip na de dood van Dirk Govaert. Foto: lvl

Aspelare / Deftinge / Okegem / Lierde / Ninove -

Er heerst grote verslagenheid bij de familie en de (motor)vrienden van Dirk Govaert, een 41-jarige man uit Okegem (Ninove) die omkwam na een frontale botsing. “Hij was een crème van een gast”.

Het fatale ongeval gebeurde op de N8 in Lierde. Een inhalende bestuurder van een personenwagen kwam er frontaal in aanrijding met een motorrijder. Die laatste, Dirk Govaert, overleed ter plaatse.Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het rijbewijs van de bestuurder van de personenwagen, een 20-jarige man uit Schaarbeek (Brussel), werd voor vijftien dagen ingetrokken.Bij de familie en vrienden van motorclub Sunriders Belgium waarvan Govaert lid was, heerst er veel verdriet en onbegrip.

“Ik kan nog altijd niet vatten wat er is gebeurd”, zegt Christof ‘Stofken’ Verdoodt, voorzitter van de Sunriders. “Mijn vrouw en ik waren als één van de eersten op de hoogte. We zijn meteen naar de plaats van het ongeval gereden. Toen ik hoorde van ooggetuigen wat er was gebeurd, voelde ik onbegrip opwellen.”

Goede vader

Govaert was volgens Verdoodt enorm geliefd bij zijn broeders en zusters van de motorclub. Hij was positief ingesteld en zorgde goed voor zijn gezin. Als hij niet aan het werk was als zelfstandig lasser, dan genoot hij op zondag van zijn ritje op zijn motor.

“Dirk was een heel ervaren rijder en had veel respect voor de wegcode. Je zou hem nooit betrapt hebben op zottigheden, zelfs niet met zijn sportieve motor.”

De voorzitter is eergisteren, na het ongeval, tot middernacht bij het gezin gebleven om troost te bieden en te ondersteunen waar nodig.

Er heerst dan ook een grote verbondenheid in de club.Gisteravond beslisten de Sunriders nog eens samen te komen. Komende zondag verzamelen de clubleden in hun clublokaal om daarna gezamenlijk af te zakken naar de plaats van het ongeval om een eerbetoon te houden voor hun overleden broeder.

“Zo ‘ne crème van ne gast’. We gaan hem allemaal missen”, besluit Verdoodt.

INFO

INFO

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio