Rode Duivels zorgen voor overuren: bedrijf installeert 26 grote schermen per dag

Photonics levert en installeert gigantische videoschermen. Foto: dvp

Zottegem -

Met 26 scherminstallaties per dag draaide het Zottegemse bedrijf Photonics de voorbije weken op volle toeren. En dan moet zondag de apotheose nog komen: een reusachtig scherm tijdens de huldiging van de Rode Duivels op de Grote Markt in Brussel.

Photonics is in België en ook in het buitenland een grote speler als het gaat om grote binnen- of buiten videoschermen. Logisch dus dat het bedrijf de voorbije weken overstelpt werd met aanvragen. “We hebben een heel drukke periode achter de rug, dat is het minste wat je kan zeggen”, lacht zaakvoerder Pieter Lambert (37). Hij begon zijn bloeiende bedrijf in 2004, met een beamer van 1.700 euro die hij verhuurde voor studenten- en Chirofuiven. Zijn duurste scherm huren kost nu 35.000 euro. “Voor het WK begon wisten we uiteraard dat we voor een drukke periode stonden, want er waren heel veel evenementen en steden en gemeenten die een beroep op ons deden om de matchen van de Rode Duivels op groot scherm uit te kunnen zenden. Naarmate de prestaties van de Duivels piekten, stroomden de nieuwe bestellingen binnen en was het natuurlijk alle hens aan dek. Ons personeel heeft overuren gedraaid, ja.” (lacht)

Veel expertise nodig

Het Photonics-team was de voorbije weken zowat overal in Vlaanderen te vinden. “Te veel plaatsen om op te noemen”, verzekert Pieter. “Vaak ging het om grootschalige evenementen met schermen tot 100 vierkante meter, maar evengoed leveren we kleinere schermen. We beschikken over een uitgebreid gamma, van groot tot klein. Sommigen leveren we kant- en klaar. Andere moeten door ons personeel worden opgebouwd volgens de wensen van de klant.”

Er komt bij zo'n scherm dan ook heel wat kijken volgens Lambert. “De hoge resoluties en pixels vragen veel expertise en daarnaast moet ook het geluid goed worden afgesteld.”

De drukke WK-periode eindigt voor Photonics op dezelfde plek als voor de Rode Duivels: de Grote Markt in Brussel. Met een scherm van 100 vierkante meter dat zal gebruikt zal worden tijdens de langverwachte hulde van de Rode Duivels.

Een grote eer voor het Zottegems bedrijf, dat qua indrukwekkende events niet aan zijn proefstuk toe is. “Dit weekend zijn we bijvoorbeeld ook actief op een topjumping in het Nederlandse Valkenswaard. We leverden zelfs een scherm voor het Formule 1-circuit in Spa-Francorchamps. Maar we komen niet uitsluitend op de meest uitgelaten momenten.”

Pausbezoek in Philadelphia

“Zo is een van de opdrachten die mij het meest zal bijblijven de levering van een scherm in Lommel voor de herdenkingsplechtigheid van de busramp in Sierre. En enkele jaren geleden werd onze hulp ingeroepen vanuit Philadelphia, toen daar 32 ledschermen moesten worden geplaatst voor het bezoek van paus Franciscus. Dat was uiteraard ook heel bijzonder.” Photonics verhuisde pas twee jaar geleden naar het gebouw van de voormalige dancing Sotto's in Zottegem. “Ik heb mij die verhuizing nog nooit beklaagd”, besluit Pieter. “We hebben hier een ideale uitvalsbasis en met Sotto's hebben we een nieuwe business ontwikkeld. We hebben er een evenementenhal van gemaakt die heel wat mogelijkheden biedt. We hebben nog heel wat plannen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio