Geduld was nodig dit jaar, want door een late Rock Werchter werd beslist om de Beleuvenissen een week later te starten. Maar vrijdagavond was het dan eindelijk zover. Klokslag 20.10 uur trapte Leuvenaar Tom Helsen op de Oude Markt de eerste van drie avonden Beleuvenissen op gang, en daarmee ook het eerste evenement van Het Groot Verlof. Een week voor zijn 42ste verjaardag haalde Helsen maar al te graag herinneringen boven aan zijn vele avonden aan een van de togen op de Oude Markt. Hij feliciteerde twee jarigen in het publiek, en was niet te verlegen om een man die niet klapte na een nummer, te vragen of hij het wel goed vond. Wat de man overigens meteen bevestigde met een laat applaus.

Het waren allemaal Leuvenaars die als eersten de podia betraden. Want ook Major op de Grote Markt komt uit Leuven, net als deejay's Spik&Span die de Vismarkt meteen inpalmden. Na 22 uur liepen alle pleinen nog voller, voor Ozark Henri, Slongs en Discobar Galaxie. De jeugd rapte vlot mee met Slongs, de armen gingen in de lucht bij Ozark Henri en op de Vismarkt werd stevig gedanst. En tussendoor waren er ook nog Blaas of Glory en Alma en Festa die voor veel ambiance zorgden op het Hogeschoolplein en het De Layens-plein. “Wij kunnen niet anders dan tevreden zijn over deze eerste avond”, zei Kris Peeters van vzw Leuvenement. “De pleinen staan goed vol, de sfeer zit erin en het weer is goed.”

Aftellen geblazen dus tot komende vrijdag, wanneer De Kreuners, The Bootleg Sixties, Buurman, Wouter Vandenabeele de podia betreden. En op de Vismarkt is er dan een tweede editie van de Nationale DJ Defilé, een avond vol dansbare Belgische hits. De laatste Beleuvenissen op 27 juli volgen Isolde XL, Billy Ocean, Blanche, She Bad, Josephine, CJ Bollans en Van Echelpoel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio