Nieuwe gitarist van dEUS maakt geslaagd debuut op TW Classic

© Wim Kempenaers

Bruno De Groote heeft zaterdag op TW Classic in Werchter een geslaagd festivaldebuut gemaakt als de nieuwe gitarist van dEUS. Halverwege het concert kreeg hij een publiekelijk ruggensteuntje van frontman Tom Barman.

Voor Bruno De Groote was TW Classic na een een try-out in de Antwerpse Pekfabriek niet meer of niet minder dan een vuurdoop. De kersverse gitarist volgt bij dEUS Mauro Pawlowski op. De Groote stond er aanvankelijk wat onwennig bij, tot Tom Barman het publiek na een halfuur wees op zijn intrede bij de Antwerpse rockband. Dat was de aanhef van een loeiharde versie van “Instant Street”.

Het concert van dEUS begon haast gelijktijdig met het eindsignaal van de WK-match tussen België en Engeland, die wat verder op groot scherm te volgen was. “Ik had gehoopt om het voorgerecht van de finale te kunnen zijn. Nu ben ik het dessertje maar ook daar ben ik blij om”, zei Barman bij het inzetten van “The Architect”.

Na een gesmaakte versie van “Hotellounge” zette dEUS er vaart achter. “We zijn een België-Japanneke aan het doen. Het is tijd om in te halen”, stelde Barman. Na een uur was de tijd van dEUS onverbiddelijk om. Verder dan de beginnoten van “Suds & Soda” raakte de groep niet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen