Cash afhalen op de Gentse Feesten is... geduld hebben

Gent - Aan de bankautomaten in de Gentse Feesten staan dit jaar dag en nacht opvallend lange wachtrijen. Enkele bankautomaten zijn de voorbije jaren verdwenen, waardoor er minder locaties zijn om cash geld af te halen in de Gentse binnenstad. Dat cash nog steeds nodig is, tonen de lange wachtrijen aan.

Er zijn dit jaar slechts vier locaties in de hele zone van de Gentse Feesten waar bankautomaten staan: twee in de Belfortstraat, eentje op de Groentenmarkt en een aan de Sint-Michielsbrug (zie kaartje onderaan). Op de tweede dag van de Gentse Feesten telde de organisatie 150.000 bezoekers.

Het resultaat is dat de voorbije dagen lange wachtrijen opduiken aan de bankautomaten. Geen nieuw fenomeen, maar de wachtrijen lijken wel langer en vaker op te duiken. Op verschillende locaties zijn de voorbije jaren bankautomaten verdwenen in centrum Gent, onder meer aan de Vrijdagmarkt en aan het rond punt bij Sint-Jacobs. Daardoor zijn er minder locaties om cash geld af te halen. 

De meeste pleinen en cafés op de Gentse Feesten aanvaarden bankkaarten. Maar lang niet alle eetstanden, horecazaken en bijvoorbeeld kermisattracties nemen bankkaarten aan. Cash geld blijft dus een nood voor heel wat Feestenbezoekers.

Andere locaties met bankautomaten in centrum Gent zijn de Kouter, de Vooruit en het postkantoor aan de Kalandeberg. Op wandelafstand, maar net buiten de Feestenzone.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio