Vijverfestival verduiveld goed!

De Rode Duivels bezorgden het Vijverfestival zijn eerste topmoment. Foto: jvi

Dilbeek -

Ruim elfduizend feestgangers zakten afgelopen weekend af naar het Vijverfestival. De optredens van Daan en Johan Verminnen, én de overwinning van de Rode Duivels gaan de Vijferfestivalgeschiedenis in als allermooiste momenten van deze editie.

Je hoefde geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat de vijftiende editie van het gratis Vijverfestival een topper zou worden. Met de alweer mooie programmatie, de schitterende weersverwachtingen, én de Rode Duivels als onverwachte extra headliner kon het eigenlijk op voorhand al niet meer fout gaan. Een absolute recordeditie qua bezoekerscijfers werd het uiteindelijk niet, maar dat kon de pret niet drukken.

Al op vrijdagavond klokte de teller af op ongeveer tweeduizend bezoekers. De meeste festivalgangers kwamen duidelijk voor Johan Verminnen, maar heel wat onder hen bleven plakken voor de dj's Mensch, Erger Je Niet en Twallie. Het Vijverfestival had een droomstart genomen.

Kleine WK-finale

Op zaterdagnamiddag trok de Appelmoes-band het feest weer op gang. Intussen waren er voor de allerkleinsten tal van workshops en kon je kuieren tussen de gezellige eetstandjes en foodtrucks uit alle hoeken van de wereld.

In namiddag werd vooral gesmuld aan het Patattenveld, waar op het grote scherm de kleine WK-finale tussen de Rode Duivels tegen Engeland werd uitgezonden. Nooit zo vroeg op de dag was er al zoveel volk op het Vijverfestival. Wat volgde is voor de geschiedenisboeken, zowel die van onze natie als van het Vijverfestival. De Engelsen werden opgegeten en dat zorgde voor het eerste zalige overwinningsfeestje van de dag.

Een ‘Victory’ die Daan een pak later op de avond trouwens gezwind voortzette op het Vijverpodium. Met een duidelijke boodschap die met luid applaus werd ontvangen. ‘Fucking Fransen’ klonk het verbitterd.

De organisatie van het Vijverfestival kan dus, alweer, terugblikken op een bijzonder geslaagde editie. “We zijn erg tevreden”, zegt programmator Guy Stevens. “We zijn gegaan voor een mix van jong en oud, voor een programma dat iedereen aanspreekt en generatiekloven dicht. En de mensen zo zien genieten, doet dan enorm deugd. Het Vijverfestival is en blijft een familiefestival dat mensen verbindt en samenbrengt. Een festival waar wij, de organisatoren, oprecht fier op zijn.”

De organisatoren noemen Daan, TheColorGrey, Johan Verminnen en Delvis als hun hoogtepunten. “En de Rode Duivels natuurlijk”, zegt Stevens. “Het maakte ons verjaardagsweekend er alleen maar mooier op.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio