ATLETIEK BK ULTRALOOP AALTER - Chris Dhooge met een nieuw persoonlijk record

“Warmte was bondgenoot”

“Warmte was bondgenoot”

Chris Dhooge duldde geen tegenstand in Aalter. Foto: Marc Van Hecke

Aalter -

Er stond in het BK 24-urenloop in Aalter geen maat op Chris Dhooge. De veertigjarige ultraloper uit Zaffelare vestigde met 224 kilometer zelfs een nieuw persoonlijk record. Bij de vrouwen ging de titel naar Patricia Verschuere.

Zaterdagnamiddag boden zich in Aalter 37 ultralopers aan om in een tijdspanne van 24 uren zo veel mogelijk rondjes van 852 meter te lopen. Daarbij namen Geert Ceuppens en Bart Janssens, in voorbereiding van de Spartatlon, meteen het voortouw. Maar na verloop van tijd kwamen de ervaren atleten sterk opzetten. Met nog zeven uren te gaan lag Chris Dhooge al vlot aan de leiding voor Hugo Derycke en David Van Vooren. Ook de daaropvolgende uren bleef de Zaffelarenaar dapper doorgaan om uiteindelijk met een totaal van 224 kilometer een nieuw persoonlijk record te vestigen.

Voor Avelgemnaar Hugo Derycke werd het zilver. De 61-jarige Luc De Jaeger, die eind september voor de tiende keer de Spartatlon tot een goed einde kan brengen, pakte brons.

“Die warmte was mijn bondgenoot”, vertelde een gelukkige Dhooge na afloop. “Ik kan er echt goed tegen. Ik heb onderweg wel enkele dipjes gehad, maar door me tijdig goed te bevoorraden ben ik ook de mindere momenten snel te boven gekomen. Ook tijdens de nacht verliep alles volgens het boekje.”

“Dat nachtelijk lopen zint met wel. De voorbereiding die ik gevolgd heb om een paar maanden geleden als vierde te eindigen in de ultraloop van de Ardèche, heeft me zeker geen windeieren gelegd. Halfweg had ik een totaal van 119 kilometer achter mijn naam, maar toen geloofde ik nog niet direct om mijn persoonlijk record van 218 kilometer te verbeteren. Normaal zijn de laatste zes uren mijn zwakke punt, maar dat was deze keer niet het geval. Het kon vandaag niet beter zijn. En nu staat zelfs de vakantie voor de deur.”

Bij de vrouwen ging de titel naar Patricia Verschuere met 190 kilometer. Het zilver was voor Veerle Beernaert, het brons voor Nadia Benaerens. De omlijstende Nachtmarathon werd in 3u.11'24” gewonnen door Björn Parmentier.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio