TRIATLON HAGELAND POWER in AARSCHOT

Kjel De Hertog van start tot aankomst: “Eindigen als een gekookt eitje”

Kjel De Hertog van start tot aankomst: “Eindigen als een gekookt eitje”

Kjel De Hertog nam de tijd om te genieten van zijn overwinning. Foto: Guy Meurs

Aarschot / Vilvoorde -

Kjel De Hertog domineerde de Hageland Power Triatlon in Aarschot van start tot aankomst. De Vilvoordenaar, die zijn zinnen meer en meer op de lange afstand zet, haalde het na een solotocht voor Yorben Verboven. Sara Van de Vel won bij de vrouwen.

Twee kilometer zwemmen in de Rotselaarse Plas leverde twee leiders op. Kjel De Hertog en Adam Lambrechts kwamen met een voorsprong van meer dan een minuut aan wal voor Thomas De Vleeschouwer. Op het zestig kilometer lange selectieve fietsparcours zette De Hertog fors door om een kloof te slaan op een trio met Maarten Seghers, Yorben Verboven en Maxime Verstraeten. Aan de eindstreep had de Vilvoordenaar nog meer dan anderhalve minuut over op Verboven. Sybren Baelde werd derde.

“In het fietsen had ik nog 20 kilometer lang het gezelschap van Lambrechts, maar van dan af was het alleen knokken”, vertelde De Hertog.

“In de loopfinale was het echt warm geworden. In de slotkilometers voelde ik me echt als een gekookt eitje. Maar ook bij mijn achtervolgers was het vet van de soep. Ik voel nu ook meer en meer dat mijn toekomst op de lange afstand ligt, al heb ik daar voorlopig nog niet specifiek voor getraind. Nu vertrek ik voor drie weken op stage naar Font Romeu om me voor het tweede deel van het seizoen voor te bereiden.”

Bij de vrouwen was gewezen zwemster Katrien Maes eens te meer het snelst uit het water. Eens op de fiets nam Sara Van de Vel het commando over. De triatlete uit Lint bleef ook tijdens het lopen uit de greep van de achtervolgsters. Sofie Goos werd tweede, Charlene Ottevaere derde. De wederoptredende Sandra Schenkel legde beslag op de vijfde plaats.

In de sprinttriatlon kwamen Joris Basslé en Tuur Lemmens met enige voorsprong uit het water. Lemmens kreeg tijdens het fietsen het gezelschap van Edouard Verstraete, een triatleet uit Doornik. Met hun beiden gingen ze de loopfinale in, waarin Verstraete aan het langste eind trok. Basslé werd derde. Gewezen topper Peter Croes eindigde als 26ste. Bij de vrouwen zegevierde Britt Heirman voor Ines Van Troyen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio