Botswana overweegt plezierjacht op olifanten weer toe te staan

Botswana overweegt plezierjacht op olifanten weer toe te staan

Themabeeld olifanten in Afrika. Foto: BELGAIMAGE

Botswana, het land met de grootste olifantenpopulatie ter wereld, overweegt het verbod op de plezierjacht op olifanten op te heffen. De overheid van het land in zuidelijk Afrika zegt dat oogsten van kleine boeren bedreigd worden door de duizenden olifanten die in het wild leven.

Volgens schattingen van natuurbeschermingsorganisaties leven er 130.000 olifanten in het land. Dat is een derde van alle olifanten in Afrika. Volgens de overheid in Botswana ligt dat aantal eerder in de buurt van 230.000.

“Gemeenschappen zijn zeer vijandig en negatief geworden ten opzichte van wilde dieren”, zegt Konstantinos Markus, een parlementslid uit Botswana. Volgens Maruks gaan grote delen van de maisoogst verloren door wilde dieren, in het noorden wel tot 72 procent.

Het parlement van Botswana nam daarom vorige maand een motie aan om het verbod op de olifantenjacht te herzien en te heroverwegen. Dat kwam er onder voormalig president Ian Khama in 2014 nadat onderzoeken aantoonden dat de olifantenpopulatie in het noorden van het land afnam.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees