Beeldend kunstenaar uit Lochristi bouwt eigen -handig- tourfiets!

HANS. Vive Le Vélo

Foto: foto Trees De Brabander

Lochristi - Naast de liefde voor oude (race)motoren, heeft beeldend kunstenmaker Hans van Hilst ook een groot hart voor de koers. Vanwege echter onbetaalbaar maar bovenal onrealistisch voor de man met de kapotte knieën bleef er slechts één mogelijkheid over om een dergelijk, toch wel prijzig te noemen, exemplaar te bezitten, namelijk zelf maken.

Zo’n fiets in den carbon is dus peperduur maar ik werk met papier-maché dus dat is eigenlijk een soort carton. Slechts één letter verschil aldus de Lootse kunstenaar. Persoonlijk is de kunstenaar uitermate tevreden over het eindresultaat daar hij als uitgangspunt slechts over een minuscuul fotootje beschikte. En sterk dat dat is, amai nog nie. 
Of dat dan sterk genoeg is om mee te rijden lijkt een eerste logische vraag. Natuurlijk niet gekkie deed de kunstenaar laconiek. En dat hoeft toch ook helemaal niet, ‘t is gewoon om naar te kijken. Veel gasten, die verre van coureurs zijn, hebben tegenwoordig zo’n duur exemplaar en die rijden daar ook niet mee.
Het gaat heden ten dage immers steeds vaker over hebben in plaats van over zijn. Wat in mijn geval wel mooi meegenomen is want aangezien ik kunstenmaker ben kan ik namelijk hebben zonder te zijn, maar daardoor automatisch ook zijn zonder te hebben, als ge begrijpt wat ik bedoel. Wie kan dat zeggen!
Zoals reeds vermeld bestaat de fiets dus hoofdzakelijk uit karton en/of papier-maché. De wat delicatere onderdelen zoals pedalen en versnelling zijn dan weer vervaardigd uit overschotjes triplex. De spaken zijn gewoon restjes Bekaertdraad terwijl de banden niets meer en niets minder zijn dan stukken tuinslang. Voor de puristen onder ons en zij die wel van een grapje houden zijn de hoge velgen, eveneens vervaardigd uit papier-maché, voorzien van de merknaam ‘BONTDRAGERS’ (zijn gemeen), in plaats van u weet wel?! 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio