Bloederige wraak op krokodillen: woedende dorpsbewoners slachten 292 dieren af

Bloederige wraak op krokodillen: woedende dorpsbewoners slachten 292 dieren af Video: Reuters

Uit wraak voor de dood van een buurman hebben dorpsbewoners in het Indonesische deel van het eiland Nieuw-Guinea bijna driehonderd krokodillen afgeslacht. Een 48-jarige man was vrijdag door een krokodil gedood. Na zijn begrafenis trok de mensenmenigte naar een farm waar de dieren worden gekweekt. Volgens de lokale autoriteiten werden alle 292 dieren afgemaakt, aldus de lokale media maandag. In West-Papoea, het Indonesische deel van Nieuw-Guinea, staan krokodillen onder bescherming.

Het online nieuwsportaal Detik meldde dat de gedode man zijn vee wilde controleren toen hij plots door een krokodil van de nabijgelegen farm werd aangevallen. Bij de begrafenis van zaterdag laaiden de emoties hoog op totdat het potje overkookte. Honderden mensen trokken naar de krokodillenfarm en slachtten er alle dieren met messen, hamers en andere werktuigen af. De politie was naar verluidt niet bij machte het bloedbad te stoppen.

Op beelden is te zien hoe dorpsbewoners voor een berg gedode krokodillen dansen en juichen. Volgens de eigenaar bedraagt de financiële schade omgerekend meer dan 25.000 euro. De krokodillenfarm werd sinds 2013 met een officiële vergunning geëxploiteerd.

Bloederige wraak op krokodillen: woedende dorpsbewoners slachten 292 dieren af
Foto: AFP
Corrigeer

MEER NIEUWS