Vrouw wil vrijgezellenavond vieren in homobar, maar is “bang voor hiv.” Het antwoord van de club had ze niet verwacht

Vrouw wil vrijgezellenavond vieren in homobar, maar is “bang voor hiv.” Het antwoord van de club had ze niet verwacht

Themabeeld Foto: ss

“Is het veilig daar?” Dat bericht stuurde een niet nader genoemde vrouw naar Nectar, een homobar in Manila. “Mijn vriendin wil er haar vrijgezellenavond vieren.” De uitbaters van de club vonden het een ietwat rare vraag, maar toen duidelijk werd dat de dame in kwestie bang was om besmet te geraken met hiv, dienden ze haar fors van antwoord.

Homobars zijn geliefde plekken voor heel wat vrouwen om hun vrijgezellenavond te vieren, maar deze groep zal mogelijk toch even nadenken voor ze dat doen. Toen een van hen vroeg of de club waar ze heen wilden wel veilig was, schoot dat bij de uitbaters in het verkeerde keelgat.

“Ik respecteer de holebigemeenschap. Maar ik maak me zorgen over hiv-besmetting. Omdat veel homo’s tegenwoordig kwetsbaar zijn voor hiv. Ik maak me gewoon zorgen dat veel homo’s die naar jullie komen, hiv hebben. Ik wil jullie niet beledigen en het spijt me”, zo stuurde de vrouw.

(lees hieronder verder)

Vrouw wil vrijgezellenavond vieren in homobar, maar is “bang voor hiv.” Het antwoord van de club had ze niet verwacht
Foto: facebook

De uitbaters van de Nectar Nightclub in Manila, in de Filipijnen, konden niet lachen met het bericht. “We adviseren je om een beetje meer te lezen over hiv voor je onze club besmet met je idiotie. Die is besmettelijker. Ga met je vrijgezellenavond naar een heteroclub. Je zaken zijn niet welkom in Nectar.”

Een hard antwoord, waar de uitbaters heel wat kritiek op kregen. Want al jaren wordt er geduldig uitgelegd dat hiv niet overdraagbaar is door naast iemand te dansen, een glas te delen, handen vast te houden of te kussen. De uitbaters vonden echter niet dat ze iets verkeerd gedaan hadden en reageerden opnieuw op de heisa: “Hun onwetendheid over hiv was ontstellend, en de durf en het tempo van hun ongelofelijke belediging om een huwelijksfeest te vieren in een van onze clubs terwijl wijzelf niet eens het recht hebben om te trouwen met de persoon die we liefhebben hier in de Filipijnen was gewoonweg nonsens die stamt uit ‘hetero-privilege’.”

(lees hieronder verder)

Vrouw wil vrijgezellenavond vieren in homobar, maar is “bang voor hiv.” Het antwoord van de club had ze niet verwacht
Foto: facebook

Om hun argument kracht bij te zetten deelden de uitbaters nog één anekdote op Facebook over de mogelijke overlast die dergelijke vrijgezellenfeestjes kunnen meebrengen: “Als we terugkijken op onze geschiedenis, hebben we maar één serieus gevecht gehad in onze club. Een gogo-boy van Nectar werd aangevallen door de partner van een hetero vrouw op een vrijgezellenavond die een vrijwillige lapdance kreeg. Onze werknemer werd in totaal vijftien keer op het hoofd geslagen, moest naar het ziekenhuis gevoerd worden en had een ernstige hersenschudding. We zijn aangevallen in ons eigen huis en jij bent bezorgd over jouw veiligheid?”

In de laatste regels van hun bericht willen ze nog even melden dat hetero’s wel degelijk welkom zijn in hun club: “Niet zoals jullie, wanneer jullie onze trans-zusters wegsturen uit jullie hetero-clubs, zullen we niet discrimineren en jullie dezelfde haat tonen die jullie ons getoond hebben. In de plaats daarvan zullen we jullie verwelkomen in onze huizen, maar het is maar dat jullie het weten: gedraag jezelf. Jullie zijn tenslotte gasten.”

In een land waarin holebirechten nog een lange weg hebben af te leggen, is de reactie van de nachtclub niet geheel onbegrijpelijk. Ze stamt uit een wijdverspreid gevoel in de holebigemeenschap dat homobars een attractie zijn voor hetero’s, waar ze graag komen feesten, maar dat het vanuit de heterogemeenschap opvallend stil blijft als holebi’s opkomen voor hun rechten. De reactie van de nachtclub is daar een duidelijk teken van.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees