Duurste Chinese film ooit wordt één van grootste flops uit de filmgeschiedenis

Duurste Chinese film ooit wordt één van grootste flops uit de filmgeschiedenis

Asura, de duurste Chinese film ooit, is na een tegenvallende start alweer uit de zalen gehaald. Dat bericht de Britse zender BBC. De fantasy-film, die gebaseerd is op de Chinese mythologie en vol met special effects werd gestopt, kostte 750 miljoen yuan, zo’n 96 miljoen euro. Maar tijdens het openingsweekend bracht de film slechts 50 miljoen yuan (6,3 miljoen euro) op, goed voor één van de grootste flops uit de filmgeschiedenis.

Producenten zouden naar verluidt van plan zijn om de film te herwerken en op een later tijdstip opnieuw in de zalen te brengen.

Achter Asura zitten een pak grote namen uit de filmsector: Alibaba Pictures, Zhenjian Film Studio en Ningxia Film Group. De film is gebaseerd op de boeddhistisch mythologie en vertelt het verhaal van een schaapherder die een mythisch rijk moet beschermen tegen een aanval. De Chinese filmindustrie hoopte hiermee een verhaallijn à la ‘Lord of the Rings’ of ‘Game of Thrones’ te kunnen opstarten. De bedoeling volgens financierder Ningxia was ook om het vertrouwen in de eigen cultuur te vergroten en lokaal talent te promoten.

De Chinese staatsmedia waren voor de release vol lof, maar het publiek is dus minder enthousiast.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees