Raf Simons lanceert zijn eerste Calvin Klein-parfum

Raf Simons lanceert zijn eerste Calvin Klein-parfum

Foto: Calvin Klein

De Vlaamse ontwerper Raf Simons heeft als artistiek directeur van Calvin Klein voor één keer geen nieuwe outfit ontworpen, maar wel een fris geurtje voor vrouwen. Het parfumflesje krijgt de naam Women mee.

Women ruikt naar eucalyptus, cederhout en oranjebloesem, en is de eerste grote parfumlancering van het merk sinds 2005. Het geurtje wordt op 15 augustus gelanceerd in onder meer Macy's in New York en Harvey Nichols in Londen, maar het is in de VS nu ook al online te verkrijgen.

Zo onlogisch is het niet dat het Amerikaanse modehuis zich ook toelegt op parfum, want ook dat is een grote bron van inkomsten. Zeker voor Calvin Klein, waarvan de vorige geuren nog altijd hun succes bewijzen. Op de promo­affiches voor Women prijken actrices Lupita Nyong'o en Saoirse Ronan. Die werden trouwens voor de gelegenheid van alle make-up ontdaan.

"De campagne is een verkenning van de vrouwelijkheid. Het gaat om een groep vrouwen die verbonden zijn met een rode draad: het verlangen om de macht te hebben om hun eigen identiteit te creëren, en om de weg te banen voor degenen die na hen komen?", zegt Simons in een mededeling.

 

 

Corrigeer