Sagan moet Van Avermaet vragen wie won, maar geeft hem meteen ook groot compliment

De Fransman Julian Alaphilippe heeft dinsdag de eerste bergetappe van de Tour de France op zijn naam geschreven. Hij was de beste van 21 vroege vluchters, waaronder Greg Van Avermaet, die zo zijn gele trui behoudt. Ook Peter Sagan was aanvankelijk mee in die vlucht maar nadat hij de tussensprint won en dus nog wat steviger in het groen stond, liet hij zich uitzakken. Aan de finish moest hij zelfs aan Van Avermaet vragen wie gewonnen had.

 

Toen Van Avermaet Sagan op de hoogte bracht van de zege van Alaphilippe en vertelde dat de Fransman erg sterk was, had de groene trui meteen een compliment voor Van Avermaet. “Hij was sterk? jij was sterk!”

 

Dat die zijn gele trui in de eerste bergrit wist te behouden, heeft duidelijk ook indruk gemaakt op de wereldkampioen...

LEES OOK: Beresterke Van Avermaet houdt verrassend stand in eerste bergrit in de Tour, Alaphilippe wint rit en pakt bolletjestrui

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.