Mobiliteit meteen op de proef gesteld: "Waar is dat zebrapad?"

FOTO. Iedereen wil kennismaken met de OKay op de Laarnebaan

Afgaand op de belangstelling tijdens de openingsreceptie van buurtsupermarkt Okay op de Laarnebaan, lijkt het dat iedereen echt zit te wachten op deze nieuwe keten in eigen gemeente. "Het lijkt wel of heel Heusden hier is". "Dit is toch niet normaal!", waren de eerste commentaren die we hoorden toen we op de overvolle parking een overigens nutteloos ritje maakten met de wagen. Honderden mensen stonden toen al buiten aan de ingang van de gloednieuwe OKay te wachten om een kijkje te nemen en vooral een glaasje cava en een hapje te nuttigen. Vanaf woensdagmorgen kan u gaan winkelen in de nieuwe zaak. Store Manager Marijke Viellefont kan alleen maar hopen dat er evenveel klanten langskomen als op de openingsavond.

De nieuwe buurtsupermarkt is 650 m² groot, stelt 14 mensen tewerk en is de eerste OKay-vestiging met een Collect&Go-afhaalpunt in de winkel zelf. "Het is de eerste keer dat zo'n afhaalpunt wordt uitgetest", vertelt Fabrice Gobbato, algemeen directeur bij OKay. 
"OKay Heusden behoort tot de nieuwe generatie OKay-winkels en heeft een frisse, moderne inrichting. In de versmarkt zorgen de brede gangen en de grote glazen wanden voor een aangename winkelervaring." Bij de huidige temperaturen bleek de koele ruimte ook de favoriete pleisterplaats van de eerste bezoekers.

Dinsdagavond was in elk geval al een serieuze test voor de mobiliteit, want door de overvolle parking stonden wagens her en der, rechtmatig en niet, geparkeerd aan elke oprit langs de Laarnebaan. Een dame die na haar bezoekje de straat wilde oversteken, foeterde dat er nog niet eens een zebrapad was. Geen onterechte verzuchting langs de erg drukke verbindingsweg tussen Heusden en Laarne. De ligging van de nieuwe OKay vestiging is natuurlijk wel een schot in de roos: de supermarkt is op tien minuten loopafstand van het centrum, op exact 1 kilometer van de R4-oprit, en exact 800 meter verwijderd van de volgende koopgelegenheid, de AD Delhaize, net voorbij het rondpunt met de Tramstraat. Om buurtsupermarkten zit de gemeente overigens niet verlegen: binnenkort opent een gloednieuwe vestiging van Spar in het centrum van Destelbergen.

 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio