Mark en zijn vrouw raakten 21 jaar geleden vermist met hun vliegtuigje, nu is er eindelijk duidelijkheid over hun lot

Mark en zijn vrouw raakten 21 jaar geleden vermist met hun vliegtuigje, nu is er eindelijk duidelijkheid over hun lot

Foto: Agefotostock - belga

Na meer dan twintig jaar van vertwijfeling krijgt de familie van Mark en Janet Davies eindelijk duidelijkheid over wat er met het echtpaar gebeurd is. “Bijna iedereen had de hoop opgegeven dat ze nog tijdens onze levens gevonden zouden worden”, aldus een familielid. Mogelijk is dat nu toch gebeurd.

Een DNA-test moet nog uitsluitsel geven, maar de politie van Linden, Michigan gelooft dat het kleine vliegtuigje waarmee Mark en Janet Davies in 1997 naar huis vlogen, teruggevonden is. Enkele boswachters hadden in het nationaal bos op het Upper Peninsula van Michigan een neergestorte Piper Cherokee 235 gevonden. Volgens het nummer op de staart van het vliegtuigje zou het dat van Mark en Janet zijn.

Janet en Mark zouden in 1997 van Drummond Island op Lake Huron opstijgen om richting Howell te vliegen, een stadje zo’n 500 kilometer verder. Niet lang na het opstijgen maakte Mark, die het vliegtuig bestuurde, een U-bocht recht in enkele mistbanken, waarna het vliegtuig voorgoed van de radar verdween.

Verschillende zoekacties leverden niets op, tot vorige week toch plots het wrak van het vliegtuigje ontdekt werd. “Bijna iedereen had de hoop opgegeven dat ze nog tijdens onze levens gevonden zouden worden”, aldus Michael Smith, de broer van Janet. “Ik heb het gisteren maar vernomen, per telefoon.”

“Ik weet dat het mijn ouders bezighield”, aldus Smith. “Vooral mijn moeder, zij stierf twee jaar geleden.” In februari overleed ook de vader van Michael en Janet, een voormalige piloot die altijd geworsteld had met het gevoel dat als hij in dat vliegtuig had gezeten, alles anders was afgelopen. “Mark was niet zo ervaren, ik zou niet met hem gevlogen hebben”, aldus Michael.

Michael zal de politie nu stalen van zijn DNA geven zodat dat vergeleken kan worden met het DNA in het vliegtuig. Op het graf van zijn ouders staat de naam van zijn zus al gegraveerd, met de woorden: ‘verdwenen op zee’. Michael hoopt die binnenkort te kunnen laten aanpassen naar ‘Hier rust Janet Davies’.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees