atletiekWKjuniores - Sven Van Den Bergh met 4x400m-ploeg onverhoopt vijfde

“Dit hielden we niet voor mogelijk”

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

De Belgische junioresploeg 4x400m behaalde op het WK voor juniores in het Finse Tampere een onverhoopte vijfde plaats. Sven Van Den Bergh liep zowel in de reeksen als in de finale een dijk van een baanronde.

De Belgische junioresploeg kroop zaterdag in de reeksen, met Van Den Bergh als tweede loper, door het oog van de naald. Aanvankelijk greep ze net naast een plek bij de beste acht, maar door een diskwalificatie van de Jamaicanen stootte ze alsnog door. In de finale overtrof het viertal de stoutste verwachtingen. Startloper Sven Van Den Bergh begon sterk. Hij liep een splittijd van in de 46 seconden en gaf het stokje in gunstige positie door aan de grote vedette, Jonathan Saccoor, die de ploeg op podiumkoers hield. Simon Mazebo en Rayane Borlée moesten nog wat plekjes inboeten. Vijfde was het puike eindresultaat tegen de wereldtop. Met hun tijd van 3’07”05 deden ze dik twee seconden beter dan in de reeksen. Zo bleven ze slechts 1”31 boven het Belgisch junioresrecord van Jens Panneel, Kevin Borlée, Arnaud Ghislain en Jonathan Borlée uit 2006 (3’05”74).

Coach Jacques Borlée was onder de indruk. “Dit had ik niet voor mogelijk gehouden. Top zes was al schitterend, maar een vijfde stek... Hier had ik na al het succes van de voorbije dagen niet van durven te dromen. We wisten dat het anders moest. Jonathan Saccoor liep opnieuw een superrace. We mogen fier zijn op onze jonge Belgen na dit WK. Hun tijd was trouwens zeer goed”, loofde coach Jacques Borlée de prestatie van het team.

Voor Sven Van Den Bergh was het al het derde jaar op rij dat hij een internationaal kampioenschap meepikte. In 2016 werd hij individueel vijfde op de 400m op het EK scholieren in Georgië en vorig jaar nam hij met de 4x400m-ploeg deel aan het EK juniores in het Italiaanse Grosetto.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio