Van Keirsbulck naar nieuwe ploeg van Van Avermaet, die ook nog beloftevolle Belg wil overtuigen

Van Keirsbulck naar nieuwe ploeg van Van Avermaet, die ook nog beloftevolle Belg wil overtuigen

Foto: BELGA

Greg Van Avermaet heeft er met Guillaume Van Keirsbulck (27) voor volgend jaar alvast één hardrijder voor de klassiekers bij.

De West-Vlaming komt over van Wanty-Groupe Gobert, waar hij einde contract is. “Weet je wat ik zo mooi vind aan Greg?”, vertelt Hilaire Van der Schueren. “Hij belde me op en zei: Hilaire, mag ik met Guillaume spreken. Ik zou hem er graag bij hebben. Ik heb onmiddellijk ja gezegd. Ik ben fier dat ik de carrière van Guillaume opnieuw gelanceerd heb.”

Küng naar Groupama-FDJ

Van Avermaet verliest wel Stefan Küng. De 24-jarige Zwitser was dit voorjaar nog één van de vaste mannen rond de Oost-Vlaming, maar gaat nu in op een aanbod van Groupama-FDJ, de ploeg van tweevoudig Roubaix-winnaar Marc Madiot. Hij moet er met Arnaud Démare de nieuwe succestandem voor de Vlaamse klassiekers ­vormen.

Van Keirsbulck naar nieuwe ploeg van Van Avermaet, die ook nog beloftevolle Belg wil overtuigen
Foto: Dick Demey

Van Avermaet hoopt ook nog Jasper Philipsen te overtuigen om naar CCC te komen. De 20-jarige Limburger won een etappe in de baby-Giro en is poten­tieel een nieuwe snelle man in het profpeloton. Alleen heeft Philipsen – die meerdere voorstellen van WorldTourploegen kreeg – nog een contract van één jaar bij Hagens Berman ­Axeon, de opleidingsploeg van Axel Merckx.

CCC-ploegmanager Jim ­Ochowicz – die nog steeds op zoek is naar extra sponsors om zijn budget van momenteel 15 miljoen euro op te krikken – wil ook graag Dylan Teuns houden. Maar die kreeg een interessanter voorstel van Bahrain-Merida, al is die deal nog niet volledig rond.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.