Mode

Crocs krijgen een hoge hak

Crocs krijgen een hoge hak

Foto: Instagram

Hoeveel mensen ze absoluut niet in hun schoenencollectie willen: Crocs zijn maar niet uit het modebeeld weg te denken. De nieuwste interpretatie van het plastic schoeisel door het Franse modehuis Balenciaga is er een met hakjes.

Een foto op de Instagrampagina verraadt dat het label Croc-pumps in kauwgumroze en geel in de collectie heeft. De schoenen zijn versierd met verschillende clips, vastgemaakt aan de gaatjes. Toeval of niet: deze foto komt net nadat het bedrijf zelf ook schoenen met een hak heeft gelanceerd. De prijs van de accessoires is nog niet bekend.

Crocs krijgen een hoge hak
De roze pumps van Balenciaga, de zwarte sandalen met hak zijn echte Crocs Foto: IG

Het is niet de eerste keer dat het modehuis met Crocs op de proppen komt. Vorig jaar lanceerde Demna Gvasalia, creatief directeur bij Balenciaga, varianten met enorme plateauzolen (prijskaartje: 495 euro). De meningen over het schoeisel waren verdeeld. Onder meer Stylist Jani Kazaltzis liet weten dat “zijn voeten spontaan zouden weigeren om te wandelen”. Met de hashtag #lelijk benadrukte hij bij een foto op Instagram dat hij ze absoluut niet aan iemands voeten wilde zien.

Crocs krijgen een hoge hak
De plateauzolen van Balenciaga

Ook andere ontwerpers brachten op de catwalk een ode aan het vaak gehate schoeisel. De Britse Christopher Kane laat zijn modellen al enkele seizoenen defileren met platte varianten met extra veel bling en zelfs edelstenen.

Crocs krijgen een hoge hak
Christopher Kane Foto: IG
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees