Lokale ondernemers houden zomerbar open

Lokale ondernemers houden zomerbar open

De Stekense ondernemers proberen ook deze zomer alternatieve samenwerkingsvormen uit. Foto: tvl

Stekene -

Tien lokale ondernemers zetten hun schouders onder een zomerbar die vandaag, donderdag, opent in het centrum van Stekene. Plaatselijke bedrijven zorgen niet alleen voor de drank en het ijs, maar ook het interieur en de tuininrichting van Bar CoCo.

Nog geen jaar na de opening van CoCo, een co-werkplek in een historisch pand in de Dorpsstraat waar verschillende bedrijven mekaar kunnen vinden, slaan tien lokale ondernemers opnieuw de handen in elkaar voor een gedurfd concept.

“In de achtertuin van CoCo openen we een trendy zomerbar”, zegt initiatiefnemer Kris Buckinx van communicatiebureau marketinX uit Stekene. “Dat past perfect in onze visie om lokale ondernemers op verschillende manieren te laten samenwerken. Zowel de aanleg, de opstart als de uitbating van Bar CoCo wordt verzorgd door handelaars uit de buurt.”

Nieuwe projectaanvragen

De ondernemers geloven rotsvast in het concept. “Voor ons is dit een interessante manier om ons vakwerk in eigen streek te demonstreren”, vertelt Mark Van Raemdonck van interieurbedrijf Den Stal, dat het meubilair aanlevert.

“Het promoten van elkaars werk levert alle betrokken partners alleen maar voordelen op. Dat voelden we meteen aan het aantal nieuwe projectaanvragen.”

Tuininrichting

Ook Michael Soetemans, die de tuininrichting voor zijn rekening nam, twijfelde niet om in het project te stappen. “In Stekene hadden we nog geen horecazaak zoals deze waar je in een relaxte sfeer iets kan drinken en een klein hapje kan eten.”

Op de kaart konden de streekproducten dan ook niet ontbreken. “Het Troubadour-bier, de Angelicus-gin en het Pitz-ijs zullen prominent op de kaart staan”, zo vult Kris Buckinx nog aan.

De hele zomer lang kunnen bezoekers van donderdag tot en met zondag terecht in Bar CoCo.

Bar CoCo, donderdag en vrijdag vanaf 15 uur, in het weekend vanaf 11 uur.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio