Eerst nieuwe riolering en nieuw wegdek voor Boomgaardstraa, begin 2019 facelift voor winkelstraten

Eerst nieuwe riolering en nieuw wegdek voor Boomgaardstraa, begin 2019 facelift voor winkelstraten

De vernieuwde Bellemstraat krijgt steeds meer vorm. Na het bouwverlof (dat zal duren tot 15 augustus) schuiven de werken op richting de Boomgaard. Foto: mye

Aalter -

Na de grote wegen- en rioleringswerken in de Bellemstraat, wordt half augustus gestart met de vernieuwing van de Boomgaardstraat. Het nieuwe wegdek in de winkelstraten komt er in het voorjaar van 2019.

De rijweg in de Bellemstraat tussen de Molenstraat en de Boomgaard wordt deze week afgewerkt in magere betonfundering, want daarna, van vrijdag 20 juli tot en met woensdag 15 augustus, heeft de aannemer bouwverlof.

“In deze periode blijven de Vrijhofstraat, de Hagepreekstraat en de Bellemstraat tussen de Molenstraat en de Vrijhofstraat enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer”, zegt burgemeester Patrick Hoste (CD&V).

Nieuwe verlichting

In de week van maandag 6 augustus wordt de openbare verlichting in de Bellemstraat en de Boomgaardstraat weggenomen om plaats te maken voor nieuwe exemplaren. “Op maandag 20 augustus wordt ook gestart met de aanleg van de klinkerverharding van de parkeerplaatsen en de voetpaden in de Bellemstraat tot aan het kruispunt met de Vrijhofstraat.”

“De rioleringsploeg start op donderdag 16 augustus met de aanleg van de riolering op het kruispunt Bellemstraat-Boomgaardstraat. Voorlopig wordt de Bellemstraat vanaf de Markt tot voor het kruispunt met de Boomgaardstraat niet opgebroken. Er wordt naar gestreefd om het kruispunt Bellemstraat-Boomgaardstraat zo snel mogelijk terug open te stellen, hopelijk na twee tot drie weken. Dan kan het verkeer vanaf de Markt richting de Bellemstraat tijdelijk worden omgeleid via de Vrijhofstraat”, zegt burgemeester Hoste.

De aanleg van de riolering in de Boomgaardstraat gebeurt in twee fasen. Fase 1 loopt van het kruispunt Boomgaardstraat-Bellemstraat tot de Boomgaardstraat nummers 6 en 8. Fase 2 loopt dan vervolgens tot aan de Boomgaard.

“De Boomgaard en de Boomgaardstraat zijn in deze fase 2 enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Het eenrichtingsverkeer in de Boomgaard en de Boomgaardstraat wordt vanaf fase 2 tweerichtingsverkeer. Ik schat dat de werken daar afgelopen zijn tegen begin 2019. Daarna volgen de Stationsstraat, de Lostraat, de Markt en een deel van de Brouwerijstraat. Maar omdat het daar enkel om een vernieuwing van het wegdek gaat, kan dit snel gaan”, zegt Hoste.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio