Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Hoe lekker zijn de simpele recepten van deze Nederlandse barbecuechef? “Heineken bij rodekool? We vergeven het hem”

Kookboek op de rooster: Simple Smart Barbecue

Hoe lekker zijn de simpele recepten van deze Nederlandse barbecuechef?  “Heineken bij rodekool? We vergeven het hem”

Foto: *

Julius Jaspers is qua het schrijven van barbecuekookboeken zowat de Nederlandse tegenhanger van onze eigen barbecuechamp Peter De Clercq. Beide heren hebben hun eigen BBQ-bijbel. Jaspers zweerde daarna nooit nog een kookboek over grillen te schrijven, maar hij “zwichtte” voor de vraag van zijn trouwe uitgever. Al bij al kunnen we dat niet erg vinden. Het is een boek geworden met best wel plezante recepten. Niet alleen maar ribben en brochetten, maar ook taart op de barbecue. Of een rodekool op een blikje bier. Dat het Heineken is, vergeven we hem.

Ik koos voor de spicy bloemkool omdat ik wel een hapjesfan ben, zeker op de barbecue. Meestal slaag ik erin om de gasten al plat te bombarderen met hapjes bij het aperitief, waardoor de honger ergens ...

Het beste van Enkel voor abonnees