Danseres met hersentumor maakt clip samen met haar idool

Laura Tesoro verwezenlijkt grootste droom van Sam (12)

Laura Tesoro verwezenlijkt grootste droom van Sam (12)

Sam Guillemaere, links vooraan, geniet duidelijk tijdens het dansen samen met haar vriendinnen, haar broer en haar idool Laura Tesoro. Foto: pvr

Dendermonde / Laarne -

Sam Guillemaere kampt met een levensbedreigende ziekte. Gisteren werd ze opgehaald met een helikopter en mocht ze zich dankzij Make-A-Wish in Fort Rozebroek in Sint-Gillis-Dendermonde, samen met drie vriendinnen en haar idool Laura Tesoro, de ziel uit haar lijf dansen. “Dit kon ik nooit vermoeden”, vertelt Sam enthousiast.

In 2013 werd bij Sam Guillemaere uit Laarne, vandaag twaalf, een hersentumor vastgesteld. Drie heelkundige ingrepen en een reeks bestralingen later is haar toestand stabiel. Sam danst al jaren in dansschool Made2Move in Wetteren. Ze haalt een hoog niveau en heeft ervaring met wedstrijden. Dit voorjaar stootte de groep nog door naar de tweede ronde van Belgium's got talent.

Het was Sams droom om samen met Laura Tesoro, haar grote idool, te mogen dansen, liefst met haar drie vriendinnetjes en haar jongere broertje, een fan van breakdance. De vrijwilligers van Make-A-Wish gingen aan de slag.

“Geen makkelijke opdracht”, geven Trees Bosman en Françoise De Backer toe. “Laura Tesoro heeft namelijk een drukke agenda.”

Opgehaald met helikopter

Toch slaagden ze erin op een aparte locatie, die het Fort Rozenbroek in Sint-Gillis-Dendermonde duidelijk is, de droom van Sam werkelijkheid te laten worden. Een grote verrassing was het voor Sam niet meer, want in de dansschool bereidde het kwartet vorige week samen met de lerares en de choreograaf al een dans voor op Tesoro's nummer Beast.

“Maar dat Make-A-Wish me met een helikopter naar Dendermonde zou brengen en we door Laura's mama, een visagiste, onder handen werden genomen, dat kon ik nooit vermoeden”, geeft Sam toe. “Ik stond bijna te flippen.”

Haar verbazing nam nog toe toen een professionele cameraman de voorbereiding en uitvoering van het nummer inblikte. De montage belandt bij Sam als clip.

Ook Laura Tesoro genoot. “Ik doe dit voor het eerst. Het is een fijne ervaring, al moest ik me danig in het zweet dansen. Maar fans als Sam en haar vriendinnetjes verdienen dat.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees