Werkstraf voor twintiger die leraar KO sloeg

Werkstraf voor twintiger die leraar KO sloeg

VIP school Foto: FVV

Gent / Laarne - De jongeman die eind oktober 2017 een leraar KO sloeg bij een zware vechtpartij op de VIP-school, is woensdag tot een werkstraf veroordeeld. De vechtpartij ontstond na een uit de hand gelopen discussie tijdens het oudercontact van de minderjarige broer van de veroordeelde jongeman.

Het parket vroeg vorige maand nog tien maanden cel en een boete van 800 euro voor de twintigjarige I.O. uit Laarne, die de leerkracht met een welgemikte vuistslag tegen de grond sloeg. I.O werd eerder al veroordeeld tot een werkstraf voor het stelen van examens op de BenedictusPoort in Ledeberg, maar omdat de uitvoering van die werkstraf niet vlot verliep, wilde het parket een celstraf opgelegd zien. De rechter volgde die redenering woensdag niet, en veroordeelde de jongeman tot een nieuwe werkstraf van 100 uur.

I.O. moest voor de rechter nadat hij eind oktober vorig jaar een leerkracht van de VIP-school KO sloeg op de Martelaarslaan. Zijn minderjarige broer was leerling op de school maar was geschortst, en ging daarop samen met zijn oudere broer I.O. uit Laarne verhaal halen bij zijn klastitularis tijdens het oudercontact.

LEES OOK: 20-jarige slaat leraar na discussie tijdens oudercontact: “Ik heb hem één goede slag gegeven. Met de volle vuist, recht in zijn gezicht”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees