Wielrennen Beloften Ronde van Aosta - Mauri Vansevenant kroont zich met tiende plaats tot beste jongere

“Ik heb mezelf verrast”

“Ik heb mezelf verrast”

Mauri Vansevenant is blij dat hij zijn goede klimprestaties bij de junioren nu kan bevestigen bij de beloften. Foto: Marc Van Hecke

Eernegem / Ichtegem -

Eerstejaarsbelofte Mauri Vansevenant (EFC-L&R- Vulsteke) bewees met zijn tiende plaats in de eindstand van de zware Ronde van Aosta dat hij een mooie wielertoekomst voor zich heeft. “Ik had niet verwacht om zo regelmatig te kunnen presteren”, zegt de zoon van ex-prof Wim.

“Voor het eerst kwam ik in een koers met zo'n sterke bezetting terecht. Ik wist ook niet precies hoe het met mijn vormpeil gesteld was. Aanvankelijk was het dan ook mijn bedoeling om een keer mee te gaan in een vlucht, maar uiteindelijk kon ik elke dag degelijk presteren. Ik heb mezelf verrast.”

Wat zijn prestatiereeks extra speciaal maakt, is dat de Eernegemnaar zich niet specifiek had voorbereid. “Tijdens de examens was ik een beetje in beweging gebleven, maar mijn aanloop naar deze opdracht duurde eigenlijk maar drie weken. Als ik op hoogtestage was gegaan, zou ik waarschijnlijk nog beter bergop gereden hebben. Nu moest ik teren op enkele duurtrainingen en een reeks kermiskoersen in eigen regio.”

Dat Vansevenant kan klimmen, was vorig jaar al duidelijk geworden. In het truitje van de nationale juniorenploeg kwam hij heel goed uit de verf in de cols, maar door een zware crash in de Classique des Alpes (toen hij een ruime voorsprong had verworven, red) zat zijn seizoen er in juni al op.

“Ik ben opgelucht dat ik kon bevestigen. Klimwedstrijden bij de beloften zijn toch nog iets anders. Ook in de vallei gaat het er harder aan toe. Ik vreesde dat ze het me daar moeilijk zouden kunnen maken, maar het viel mee. Doordat ik over een goede ploeg beschikte, wist ik vlot stand te houden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio