Voetbal1ste provinciale - Lloyd Poelmans Branddonk

“Ik wil strijdlust combineren met technisch vernuft”

Retie -

Branddonk startte zijn voorbereidingscampagne met zeven nieuwe spelers en dat is naar de normen van groen-zwart behoorlijk veel. Lloyd Poelmans is een van hen.

Poelmans speelde vorig seizoen voor reeksgenoot Berg en Dal en dus is Branddonk voor hem geen onbekende.

“Klopt”, zegt de inwoner van het Limburgse Ham. “Tijdens de jeugd speelde ik bij Dessel, maar als 17-jarige debuteerde ik in het eerste elftal van Beringen. Nadien verkaste ik naar Berg en Dal en na een tussenstop bij Lyra speelde ik vorig seizoen opnieuw bij de ploeg uit Meerhout. Ik speelde vorig seizoen dus ook al tegen Branddonk.”

Groen-zwart staat geboekstaafd als een ploeg die bol staat van de strijdlust. Past dat bij jouw profiel? “Zeker weten”, gaat de aanvallende middenvelder verder. “Maar ik probeer toch ook een zeker technisch vernuft op de mat te leggen. Branddonk-draaischijf Hans Hannes ruilde groen-zwart dit tussenseizoen in voor Witgoor en stiekem hoop ik dat ik mij ook kan ontpoppen tot prominente figuur op het middenveld. Hannes is wel een ander soort speler dan ik, maar ik ga mijn best doen om een gelijkaardige rol te spelen. Bovendien hoop ik dat dit seizoen iets rustiger verloopt dan het vorige. Branddonk streed toen tot de laatste speeldag voor het behoud en die stress zouden we onszelf deze keer toch moeten besparen.”

Tegen Berg en Dal

“Persoonlijk kijk ik enorm uit naar het nieuwe avontuur. De wedstrijd tegen Berg en Dal staat natuurlijk al met stip in mijn agenda genoteerd. Mijn seizoen zal geslaagd zijn als ik heel wat speelminuten verzamel en voor de ploeg een prominente rol kan spelen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio