Wielrennen - Vincennt Van Hemelen junior

“Die eerste overwinning heeft me een boost gegeven”

Na zijn eerste zege bij de juniores een tiental dagen geleden in het Limburgse Velm is Vincent Van Hemelen niet op zijn lauweren gaan rusten. De junior uit Morkhoven trok eind vorige week naar Frankrijk voor de vierdaagse Tour du Valromey, een soort mini-Tour de France.

Veel tijd om te genieten van zijn allereerste zege heeft de tweedejaarsjunior van Royale Cureghem Sportif dus niet gehad. “De Tour du Valromey was een heel leuke ervaring. Door die overwinning in Velm een week eerder had ik toch een serieuze boost gekregen”, vertelt Van Hemelen. “Ik heb veel geleerd in de Franse bergen, het is toch een compleet andere ervaring dan hier bij ons koersen. Het was eigenlijk fietsen zoals bij de profs: in een groot peloton en over verschillende dagen. Ook over mijn prestatie mag ik niet klagen. De eerste dag was ik goed en zat ik vooraan in de groep. De volgende dag kreeg ik materiaalpech en verspilde ik heel wat energie in het terugkeren. Ook in de rit over de Grand Colombier kwam ik ten val en reed ik lek, waardoor een goed klassement rijden niet meer mogelijk was. In de koninginnenrit op de slotdag reed ik goed vooraan en kon ik de ploegmaats die nog meededen voor het klassement goed bijstaan.”

Loodzware wedstrijd

Van Hemelen finishte uiteindelijk op een 46ste plaats op 132 deelnemers. “Daar kan ik mee leven, zeker als je ziet dat er een derde van de renners is uitgevallen. Dat toont aan dat het toch een loodzware wedstrijd was. Ik kijk nu met een goed gevoel de komende weken tegemoet. Na de examens ging ik op stage in de Vogezen, waarna mijn ingangsexamen geneeskunde volgde. Nu ligt de focus op de koers, met de manche voor de Beker van België in Linter en de Ardennenkoersen voorop.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio