Voetbal1ste provinciale - Nick SimonsWuustwezel

“Eerste provinciale zou ons beter moeten liggen”

Brasschaat -

Ook voor promovendus Wuustwezel is sinds gisterenavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Voor aanvoerder Nick Simons is het redelijk simpel: “We moeten gewoon zien dat we ons redden.”

Nog geen Thijs Schrauwen, Ben Van Bael, Sander Symens, Nick Jansen en Robbe Mertens op de eerste training van Wuustwezel. Zij pikken pas maandag aan. Wel op post gisteravond: aanvoerder Nick Simons. En dat is eigenlijk best opmerkelijk te noemen. De laatste jaren miste hij steevast de seizoenstart wegens blessures.

“En het is eigenlijk ook maar goed dat ik nu wel fit ben”, zegt Simons. “We zullen dit seizoen iedereen nodig hebben. Na de promotie van Lyra en RC Mechelen zijn de ploegen in eerste provinciale nog meer aan elkaar gewaagd. We gaan elk punt dus kunnen gebruiken en mogen zeker onze start niet missen. Uiteindelijk is het simpel: we moeten gewoon zien dat we ons redden.”

Toch denkt Simons dat Wuustwezel als promovendus zeker zijn mannetje kan staan in eerste provinciale.

“In eerste provinciale kom je toch meer voetballende ploegen tegen. Dat zou ons beter moeten liggen. Ten opzichte van vorig jaar zijn we ook een beetje verjongd. En: de jonge gasten die er al vorig jaar waren, zijn wel een jaartje rijper en meer ervaren. Daarnaast hebben we ons et aanwinsten Nic Geudens van Oud-Turnhout en Pepijn Peeters, die terug is van een jaartje wereldreis, goed versterkt. Tot slot mag je niet vergeten dat ook Binnemans opnieuw beschikbaar is.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio