Baseballgold division - Sebastiaan Vandesompele Mortsel Stars

“Duels tegen Louvain-la-Neuve Phoenix worden cruciaal”

Brasschaat -

Met de competitie in de Gold Division iets over halfweg is het duidelijk dat de degradatiestrijd zich zal toespitsen op het trio Hoboken Pioneers, Mortsel Stars en Louvain-la-Neuve Phoenix.

De Mortsel Stars moesten het voorbije weekend twee keer de duimen leggen voor rechtstreekse concurrent Hoboken Pioneers. Zaterdag werd het 0-1 voor de jongens uit Hoboken, zondag werd het zelfs 1-8.

“We schoten offensief tekort”, zegt Sebastiaan Vandesompele van de Mortsel Stars. “Hoboken was sterker. We staan nu op de vijfde plaats en eigenlijk hadden we op meer gehoopt. Louvain-la-Neuve Phoenix staat met drie wedstrijden minder gewonnen nog achter ons. We moeten hen absoluut voor blijven om zo het behoud te verzekeren.”

Begin augustus nemen de Stars het twee keer op tegen de ­Phoenix. “Die wedstrijden worden cruciaal. Als we die niet winnen, dan wordt het serieus warm. Maar als we wel twee keer winnen, dan ziet het er goed uit.”

Door de tegenvallende resultaten van de voorbije weken hebben de Stars hun ambities enigszins moeten terugschroeven. “Bij aanvang van de competitie hadden we inderdaad op meer gehoopt.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio