Opnieuw brandstichting in Balen: schuur en vier wagens lopen zware schade op

Opnieuw brandstichting in Balen: schuur en vier wagens lopen zware schade op

Rechts: de branden in de historische woning en leegstaande horecazaak in Balen. Foto: Google Street View, mto, bvdl

Balen -

In een schuur in Balen is afgelopen nacht mogelijk opnieuw brand gesticht. Volgens de eigenaar van de schuur op Breden Els werden twee wagens in brand gestoken. Dat meldt Radio 2.

Toen de brandweerlieden aankwamen, waren er grote vlammen zichtbaar. Naast de schuur en twee oude wagens, liepen ook twee landbouwmachines zware schade op. Op het dak van de schuur lagen asbesthoudende golfplaten, maar die raakten niet beschadigd.

Brandstichter actief

Het afgelopen weekend riep de Balense burgemeester Johan Leysen (CD&V) zijn inwoners nog op extra waakzaam te zijn na een nieuwe verdachte brand in een leegstaande horecazaak. Sinds eind mei vond al een tiental branden plaats in de regio van Balen en Mol. Begin juli brandde nog de historische woning Huis Wouters op de Markt in Balen uit.

De brand die woensdag werd gesticht op de grens van Lommel en Balen - op een terrein van 3.000 vierkante meter aan gras, bos en heide - heeft wellicht niets te maken met eerdere brandstichtingen. De politie pakte een persoon uit Lommel op die gelinkt wordt aan de brandstichting. Hij mocht na verhoor beschikken.

Parket voert onderzoek

Het parket heeft een deskundige ter plaatse gestuurd om te onderzoeken of het om een brandstichting gaat, laat de lokale politie weten. Begin juli vroeg de politie van Balen-Dessel-Mol al aan de inwoners om alert te zijn voor een mogelijke pyromaan die in de politiezone actief is. Sinds eind mei zijn er al een tiental verdachte branden geweest die mogelijk zijn aangestoken door een en dezelfde persoon.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees