Midden in Stuivenbergwijk

Drugsoorlog gaat verder: handgranaat ontploft op terras van Antwerps restaurant

Granaat Antwerpen. Video: Het Nieuwsblad

Antwerpen -

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag een handgranaat gegooid op het terras van restaurant Mevlana, op de hoek van de Lange Scholiersstraat en de Stuivenbergstraat. Het restaurant is een pleisterplaats van belangrijke figuren in het Antwerpse cocaïnemilieu.

De Antwerpse politie bevestigt dat er afgelopen nacht een explosief is ontploft op het terras. “Rond 4.20 uur kwam er een melding binnen dat er een ontploffing was gebeurd”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. “De explosie heeft schade aangericht aan de gevel en aan geparkeerde auto’s in de buurt. Gewonden zijn er niet gevallen. Zowel de ontmijningsdienst Dovo als het labo van de federale politie komen ter plaatse voor onderzoek.”

LEES OOK. Antwerpse drugsmaffia plaatst zelf opsporingsbericht: “100.000 euro, levend of dood”

Op het moment van de ontploffing waren alleen de zaakvoerder en drie personeelsleden nog aanwezig in de zaak. “Ze waren de zaak aan het afsluiten, dus er waren geen klanten meer aanwezig”, zegt Ken Witpas van het Antwerps parket. “Geen van de aanwezigen raakte fysiek gekwetst. De schade beperkte zich tot materiële schade aan twee panden en twee geparkeerde voertuigen.”

De zaakvoerder en de drie personeelsleden worden op dit moment verhoord. “Of de onderliggende feiten gerelateerd zijn aan drugmisdrijven, kan momenteel geenszins bevestigd worden. Voorlopig zijn er geen indicaties die een dergelijk motief bevestigen. Het parket houdt derhalve rekening met alle mogelijke pistes.”

Cocaïnezwendel

Restaurant Mevlana is een hotspot in de Antwerpse cocaïnezwendel. Het restaurant is in handen van een Turks-Assyrische man die de jongste jaren een quasi monopolie zou hebben uitgebouwd op de terminal van DP World op kaai 1700.

De vermeende topcrimineel is bovendien de neef van Marcin Y., de voormalige hoofdplanner van DP World die vorig jaar in Schoten in zijn benen werd geschoten toen hij zijn hond aan het uitlaten was.

LEES OOK. Opnieuw handgranaat naar woning gegooid in Antwerpen, link met drugsmilieu wordt onderzocht

LEES OOK. Schietpartij aan frituur in Antwerpen: “Dit was een afrekening”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees