Radio Tequila fietst en sneukelt weer

Radio Tequila fietst en sneukelt weer

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele / Zulte / Aalter - Radio Tequila organiseert voor de 15de keer een sneukelfietstocht op de eerste zondag van augustus. Op zondag 5 augustus wordt “de Leerzewegels en Jan Filliersroute” weer gereden. De vorige edities waren heel succesvol en daarom is het aan te raden op voorhand in te schrijven voor vrijdag 3 augustus.

Dit jaar kan je weer kiezen tussen twee afstanden: ongeveer 25 km en ongeveer 45 km. Voor de korte route is de prijs 11 euro, voor de lange route 13 euro. Kinderen jongerr dan 13 jaar fietsen al mee voor 8 euro.

Alle stopplaatsen liggen dit jaar op het grondgebied van Groot-Deinze: de Koninklijke Tennisclub KDTC in de Kouterlosstraat, Filliers, fruitbedrijf Cocquyt in Meigem, Movemint in Vinkt en DoeSelf Verbeke in Grammene.

Verder werken bakkerij Raes uit Kruishoutem mee, net als frituur ’t Buikske Vol uit Wortegem. Augustijn, Sint-Canarus en Nescafe vervolledigen de rij. Honger en dorst zullen de fietsers dus zeker niet lijden. Bij aankomst in de Bredestraat krijgt elke fietser ook nog een portie frieten met een stukje vlees.

Ook dit keer ondersteunt het Fonds Jan Filliers de sneukelfietstocht. Bij gevaarlijke oversteekplaatsen komen borden die door het fonds aangeboden worden. Kinderen tot 12 krijgen trouwens een fietsattribuut cadeau. Radio Tequila schenkt ook 1 euro per deelnemer aan het Fonds Jan Filliers.

Heb je fietspech, dan staat Thomas Cycles uit Astene klaar om te depanneren.

Start- en eindplaats bevindt zich bij de studio’s van Radio Tequila: Bredestraat 107 in Deinze (Petegem), waar je meteen ook even een blik kan werpen op de vernieuwde studio’s. Starten kan tussen 10 u. en 14 u. Wie wil parkeren in de buurt kan dat op een weide in de Pachthofstraat.

Inschrijven kan via www.radiotequila.be.

Meer informatie kan je krijgen via het emailadres marc@radiotequila.be.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio