Gust Van Den Berghe begonnen aan opnames voor zijn vierde film

Gust Van Den Berghe begonnen aan opnames voor zijn vierde film

Foto: Geertje De Waegeneer

Woensdag zijn de opnames gestart van ‘Wees blij dat het regent’, de vierde speelfilm van regisseur Gust Van den Berghe. De film wordt deels op locatie en deels in de studio in Luxemburg gedraaid en wordt in het najaar van 2019 in de Belgische bioscopen verwacht. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds VAF. Intussen blijft het wachten op een dvd-uitgave van de “trilogie” van Van den Berghe, de films ‘En waar de sterre bleef stilstaan’, ‘Blue Bird’/L’Oiseau Bleu, en ‘Lucifer’.

‘Wees blij dat het regent’ is een tragikomedie over Lucien, een jongen die aan het eind van de 19de eeuw met magnetische kracht werd geboren. Wanneer op een dag zijn lieve moeder komt te gaan, ziet zijn vader Oktaaf duidelijk een verband en verbiedt hij Lucien om zijn unieke talent - heel het bestek kan aan hem blijven kleven - ooit aan iemand te tonen. Per vergissing komt Lucien terecht bij het reizende theatergezelschap Malfai. Daar wordt hij niet alleen artiest, maar ook volwassen én verliefd. Wanneer zijn oude leven hem terugroept, verlaat hij echter het circus en zijn dromen en komt hij thuis, waar niets nog is zoals voorheen.

Voor zijn volgende film werkt Van den Berghe samen met Danny Ronaldo (in de hoofdrol als Lucien) en Circus Ronaldo, het meest bekende circus in Vlaanderen. Vader Johnny, moeder Maria en zonen Danny en David Ronaldo trekken sinds 1975 met hun circus door België, Europa en de wereld.

De wortels van Circus Ronaldo liggen bij Gentenaar Adolf-Peter Van den Berghe (1827-1880). Als tiener liep hij van huis weg om bij Circus Wulff te gaan werken. Hij schopte het van stalknecht tot hogeschoolrijder en acrobaat en trad zelfs op in het Keizerlijk Circus van Sint-Petersburg. Door een ongelukkige val kwam er abrupt een einde aan diens veelbelovende carrière als artiest. Het poëtische lot brengt Gust Van den Berghe en Circus Ronaldo nu opnieuw samen voor de opnames van deze speelfilm.

Naast Danny Ronaldo zijn er belangrijke rollen voor Bruno Van den Broecke, Jan Bijvoet, Willeke Van Amelrooy, Isolda Dychauk, Mieke Dobbels, Eric De Kuyper en Georges Christen, de sterkste man van Luxemburg en omstreken.

‘Wees blij dat het regent’ - momenteel een erg toepasselijke filmtitel - is een productie van Tomas Leyers voor Minds Meet, in coproductie met Lemming Films en Les Films Fauves.

De film kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz, het Nederlands Filmfonds en het Luxemburgs Filmfonds.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees